Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

30. 01. 2019. 16:30 >> 16:04

OPŠTINA DODIJELILA

Tivatske NVO dobile 24 hiljade

Opština Tivat dodijelila je danas nevladinim oganizacijama u tom gradu oko 24 hiljade eura, što je 40 odsto ukupnog budžeta opredijeljenog za NVO.

 

“Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama odlučila je da se sredstva raspodijele na sljedeći način: Glazbeno prosvjetno društvo Tivat 13.8 hiljada eura, KUD “Boka” Tivat 6.5 hiljada i Bokeljska mornarica 809 eura,  podružnica Tivat 3.6 hiljada”, navodi se u saopštenju.

Sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti  Dubravka Nikčević je iskoristila priliku da pomene kontinuitet u radu ovih nevladinih organizacija i njihov nemjerljiv doprinos, ne samo za njegovanje kulturne tradicije već i ukupne turističke ponude i prepoznatljivosti grada.

“Ističući da Opština kontinuirano pruža podršku nevladinom sektoru, predsjednik Opštine Siniša Kusovac naglasio je koliko su ove nevladine organizacije autentične u dijelu svoga rada i rezultata, u onome što su napravilli do sada i što će tek napraviti. Njihovi rezultati su vidjljivi, kroz doprinos kulturi ovog grada.  Sam njihov status koji posjeduju predstavlja brend grada Tivta”navodi se u saopštenju.

Potpredsjednik Opštine Ilija Janović, napominjući značaj ovih organizacija u društvenom i kulturnom životu grada, naveo je da  tradiciju treba baštiniti, a to ne bi mogli da nema ljudi koji svojim svakodnevnim radom doprinose tome.

“Predstavnici “Glazbeno prosvjetnog društva Tivat”, Boris Lanceroti, KUD “Boka” ,Lazar Božović i Bokeljska mornarica 809- podružnica Tivat, Marijan Ribica, izrazili su zadovoljstvo zbog novog načina raspodjele sredstava nevladinim organizacijama sa posebnim statusom koji im omogućava da već na početku godine znaju sa kojim sredstvima raspolažu kako bi realizovali planirane aktivnosti, te zahvalili na uzajamno dobroj saradnji koju imaju sa sekretarijatom za kulturu I društvene djelatnosti”, navodi se u saopštenju.

Kako se u ovoj godini obilježava i značajan jubilej, 110 godina od osnivanja GPD Tivat, iskazana je, kako se navodi, obostrana spremnost i podrška lokalne uprave organizaciji ovog značajnog događaja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније