Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

09. 07. 2019. 09:40 >> 09:44

BAR

Novi tender za izvođača radova na kući maslina

Uprava javnih radova objavila je novi tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju kuće maslina u Baru, na koji zainteresovane kompanije ponude mogu dostavljati do 31. jula. Vrijednost projekta je milion eura, koje je Vlada Crne Gore obezbijedila kapitalnim budžetom.

Kako je saopšteno iz Uprave javnih radova, kuća maslina će se, u skladu sa urbanističkim planom Opštine Bar, nalaziti u Starom Baru. Njena ukupna površina, kako je zamišljeno rješenjem projektantske kuće Arhing Inženjering, biće blizu 1.100 metara kvadratnih.

"Projektovana je kao administrativni i edukativni centar, koji će ujedno biti središte raznih manifestacija, među kojima i tradicionalne Maslinijade. Objekat će sadržati i manji pogon za preradu maslina, koji će biti otvoren za sve crnogorske maslinare i zainteresovane turiste, kako bi mogli da vide kompletan proces dobijanja ulja", navodi se u saopštenju.

Osim značajnog unapređenja uslova za rad crnogorskih maslinara i predstavljanje proizvoda vrhunskog kvaliteta, očekuje se da će kuća maslina biti veoma atraktivna i za mnogobrojne strane turiste i posjetioce, čime će postati dio turističke i kulturne ponude Bara i Crne Gore.

Iz Uprave podsjećaju da je prethodni postupak javne nabavke za izbor najpovoljnijeg izvođača radova, koji je objavljen u decembru prošle godine, obustavljen nedavno, jer nije bilo ispravnih ponuda.

Kompletan postupak javne nabavke za izradu tehničke i pripremu tenderske dokumentacije realizuje Uprava javnih radova.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније