Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

05. 01. 2020. 15:08 >> 15:07
3

PRAVOSLAVNA NOVA GODINA

Srpska kuća neće organizovati doček

Poštujuci preporuku svetog Sinoda Srpske pravoslavne crkve da se izbjegne svaki vid politizacije molebana i litija, a istovremeno uzimajući u obzir najave da će to okupljanje biti zloupotrijebljeno i izazvati nerede, Srpska kuća saopštila je da neće organizovati doček Nove godine.

"Otkazujući to okupljanje, želimo da poručimo da ni na koji način ne može biti  ugrožena sabornost i odlučnost našeg sveštenstva, monastva i vjerujećeg naroda da istraje u masovnim okupljanjima do povlačenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Na ovaj način ostavljamo dovoljno vremena i prostora da neko od onih za koje naši protivnici ne mogu reći da politizuju ova dešavanja eventualno zakaže takav skup. Na taj način bi se izbjegao svaki vid mogućih zloupotreba i manipulacija koje bi mogle unijeti nepotrebnu konfuziju i ugroziti sabornost pravoslavnog naroda u svom nastojanju da se odupre otimačini naših svetinja”, poručio je izvršni direktor Emilo Labudović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније