Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG, Objavila: R.B. ]

21. 01. 2020. 16:10   >>  16:33 1

ARHITEKTURA U PG

Investitorima profit jedini cilj

Podgorica sa prilivom stanovništva dobija i sve veći broj zgrada. Taj trend u posljednjih deset godina ima samo tendenciju rasta.

Svako istorijsko razdoblje ostavilo je trag u arhitekturi Podgorice. Od Stare varoši, koju su nam Osmanlije ostavile u nasleđe preko blokova iz doba komunizma pa do novih kvartova koje je donio 21. vijek. Struka na posljednje ne gledaju nimalo blagonaklono zamjerajući im da urušavaju topografiju Podgorice.

Rifat Alihodžić za RTCG kaže da se arhitektura 20. i 21. vijeka ne može ni uporediti jer druga, pored toga što ne sadrži dovoljno zelenih površina nema, prema njegovim riječima za cilj da da doprinos arhitkturi urbanizma.

Alihodžić ističe da je Podgorica bila jako dobro urbano promišljena, što pokazuje dobar raspored bulevara, stambenih zgrada i parkova, ali da se izgubio taj kontinuitet jer nova arhitektura daje preveliki akcenata na na gustinu, širinu i visinu stanovanja..

Prilog: Dragana Lalević 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније