Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 12. 2020. 12:08 >> 12:08

GOVORIĆE ŠEFOVI DRŽAVA

Đukanović na sesiji o odgovoru na pandemiju

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović učestvovaće u specijalnoj sesiji UNGA, na poziv predsjednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UNGA) Volkana Bozkira, koja je posvećena odgovoru na pandemiju koronavirusa COVID-19. 

Na Specijalnoj sesiji, koja se usljed epidemiološke situacije održava u hibridnom formatu uz prisustvo stalnih predstavnika pri UN u sjedištu organizacije u Njujorku, govoriće šefovi država i vlada zemalja članica.

"Sesiju će otvoriti Predsjednik UNGA, generalni sekretar UN,  predsjednik Ekonomskog i socijalnog savjeta (ECOSOC), predsjedavajući Savjeta bezbjednosti za decembar i predsjedavajući Pokreta nesvrstanih zemalja (NAM), na čiju inicijativu je specijalna sesija sazvana", navodi se u saopštenju kabineta. 

Tokom dvodnevnog zasijedanja na političkom i ekspertskom nivou razgovaraće se o ključnim aspektima uticaja i odgovora na pandemiju COVID-19, uključujući dosadašnji odgovor sistema UN, put do vakcine protiv COVID-19, ljudska prava i humanitarna dimenzija pandemije i socio-ekonomski uticaj i put ka oporavku.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније