Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 01. 2021. 15:05 >> 20:01
1

MCP

Nalagali badnjak ispred Cetinjskog manastira

Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve (SPC) organizovala je u 15 sati nalaganje badnjaka ispred Cetinjskog manastira. Nalaganje ove godine protiče skromnije nego ranijih godina. Prvi badnjaci naloženi su u prisustvu sveštenstva koje je predvodio vladika Kirilo koji je čestitao okupljenima Badnji dan i Božić. Vjernici SPC razišli su se nakon nalaganja badnjaka.

Badnjak su, tradicionalno, prvi prinijeli predstavnici bratstava Martinović i Borilović, a badnjak je osveštao episkop Kirilo.

On je poželio mir i dobru volju među ljudima, a posebno je pozvao, kako je kazao, braću koja badnjak nalazi na drugim mjestima, da se okupe zajedno sa njima "jer jedna je crkva božija".

"Crkva nas priziva da se sjedinimo, posebno pozivam braću koji lože badnjak na nekim drugim mjestima da ne idu za pastirima koji su se obukli kao vukovi u ovčje kože. Nego da se okupe oko ćivota naših svetitelja kao što su Petar I i Sveti Vasilije", rekao je Kiril.

 

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori, zbog složene epidemiološke situacije, neće organizovati masovna okupljanja za Badnji dan ni u jednom gradu, uključujući i centralno loženje badnjaka ispred Cetinjskog manastira.

Mitropolija crnogorsko-primorska i Uprava Cetinjskog manastira juče su zamolili sve vjernike koji ne žive na Cetinju da na Badnji dan i Božić ostanu u svojim gradovima i svojim domovima.

Takođe, apelovali su na vjernike da Badnje veče dočekaju kod kuće.

Пратите нас на

Најновије

Најчитаније