Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 03. 2021. 14:40 >> 14:47
2

SDP

Hitno spriječiti devastaciju Mamule

Socijaldemokratska partija poziva nadležne državne organe da hitno reaguju i spriječe dalju devastaciju tvrđave Mamula koja se dešava pred našim očima. Fotografije snimljene posljednih dana pokazuju ogromnu količinu otpadnog materijala koji se bez smetnje sliva ka morskom akvatorijumu.

Kako ističu u ovoj partiji, zaštita kulturno-istorijskog nasljeđa će očigledno ostati u propagandnim brošurama, dok će ugođaj za buduće kockare na mjestu stradanja bokeljskih rodoljuba biti omogućen uz pomoć teških mašina i kranova.

"Iznajmljivanje ostrva Mamula za samo 4.000 eura mjesečno predstavlja sramotu za našu državu, koja je dozvolila da se na ovom mjestu gradi bilo što osim memorijalnog kompleksa. Novljani iz svojih domova mogu vidjeti dvije tvrđave - Mamulu i Prevlaku, ali je ovu drugu hrvatska država ustupila opštini Konavle da u njoj napravi muzej i akvatorijum, čime će se sačuvati istorija, a ovo mjesto postati značajna regionalna turistička atrakcija. Paradoks je da će Novljani moći posjetiti Prevlaku, ali neće Mamulu i još treba da gledamo njeno svakodnevno devastiranje", navdi se u saopštenju OO SDP Herceg Novi.

Pozvali su nadležne inspekcije da hitno utvrde što se trenutno dešava na ostrvu Lastavica i tvrđavi Mamula, a Tužilaštvo da hitno reaguje ukoliko se utvdi da je došlo do kršenja zakona.

"Sve zajedno pozivamo da spriječimo dalje uništavanje našeg kulturno-istorijskog i antifašističkog nasljeđa. Tako ćemo svi zajedno pokazati suštinski patriotizam i ljubav i prema Novom i prema državi Crnoj Gori", poručuju u OO SDP Herceg Novi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније