Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 05. 2021. 09:20 >> 09:20
1

DRLJEVIĆ

Erasmus+ velika šansa, mladi veoma zainteresovani

To što je Evropska komisija odlučila da udvostruči budžet za Erasmus+ program govori o značaju koji pridaje tom programu, kaže koordinatorka Nacionalne Erasmus+ kancelarije Vanja Drljević.

U toku Mjeseca Evrope govorimo o najvećem programu Evropske unije u oblasti obrazovanja, obuke mladih i sporta - Erasmus +, a Drljević kaže da gotovo nema mlade osobe koja nije čula za taj program koji postoji više od tri decenije.

“Crna Gora koristi Erasmus+, a u programima je za EU oblasti obrazovanja već dvije decenije. Mogućnosti koje se nude kroz novu Erasmus+ fazu su ogromne”, saopštila je Drljević, gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Ono što generalno karakteriše Erasmus projekte jeste, kako dodaje, internacionalizacija i otvorenost za gotovo čitav svijet.

“Mislim da Crna Gora treba da iskoristi te mogućnosti” kaže Drljević.

Mladi ljudi iz Crne Gore, kako dodaje, dosta koriste program Erasmus+ programa i njihova iskustva su izuzetno pozitivna.

“Ja se nadam da će se taj trend nastaviti”, kazala je Drljević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније