Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina business [ R.B. ]

18. 09. 2021. 08:41   >>  08:42 4

U Mall of Montenegru zatvaraju radnje zbog kovid potvrda

U Mall of Montenegru mnogi zakupci koji nijesu vakcinisani ili nemaju kovid potvrde otežano obavljaju djelatnost ili su morali da zatvore radnje, čime je ugrožena egzistencija više od 400 porodica, saopštila je marketing menadžerka tog tržnog centra, Jelena Laketić.

“Kako se pri donošenju odluka očigledno nijesu uzimale u obzir činjenice da zakupci daju slobodu izbora zaposlenima povodom vakcinisanja, što je jedno od osnovnih ljudskih prava, činjenica je da bi zakupci kojima zaposleni nijesu vakcinisani ili nemaju potvrde morali da zatvore svoje radnje ili otežano vrše svoju djelatnost, a čime se ugrožava finansijska stabilnost malih privrednih društava, ali i velikih privrednika koji su naši zakupci”, rekla je Laketić.

Ona je Dnevnim novinama kazala da je na ovaj način Vlada diskriminisala njihove djelatnosti i direktno ugrozila opstanak 70 privrednih društava koja posluju u okviru Mall-a, odnosno egzistenciju više od 400 porodica.

Nove epidemiološke mjere protiv koronavirusa, koje su na snazi do 24. septembra, najviše su pogodile tržne centre u zemlji.

Prema riječima Laketić, u Mall of Montenegru ne znaju na osnovu kojih kriterijuma je utvrđeno da tržni centri predstavljaju najveći rizik za širenje zaraze.

“Iako razumijemo značaj preduzimanja određenih mjera, s obzirom na trenutno veliki broj zaraženih ljudi u Crnoj Gori, ne možemo da shvatimo kojim reperima su se vodile nadležne institucije i zaključile da tržni centri mogu predstavljati objekte najvećeg rizika za zarazu”, poručila je Laketić.

Ona je rekla da su, kao i u prethodnom periodu, nadležne službe Mall-a sprovodile donijete mjere i kontrolisale nošenje maski, održavanje distance i broj posjetilaca, te je time umnogome bila smanjena mogućnost eventualnog širenja zaraze u okviru objekta u odnosu na objekte različitih djelatnosti van šoping centara.

Laketić je objasnila da je teško organizovati rad na ovaj način, pa se u Mall-u zajednički trude da prevaziđu prepreke pred kojima su se našli.

“U ovom dijelu dajemo sebi za pravo da nadležnim ministarstvima uputimo pitanje da li su svi njihovi zaposleni vakcinisani”, pitala je Laketić.

Ona je napomenula da je pad prometa i ulaznosti više nego evidentan, te da su Vlada i nadležne institucije dovele u nezavidnu poziciju tržne centre i njihove zakupce, odnosno građane čija egzistencija, kako je navela, zavisi od stabilnosti njihovih kompanija, odnosno poslodavaca.

“Pozivamo nadležne institucije da nam kao preduzeću koje sve obaveze koje ima prema državi i prema svojim zaposlenima izmiruje redovno i koje se i ove godine našlo na Bijeloj listi Uprave prihoda, da logično objašnjenje zašto smo diskriminisani i zašto su samo poslovanje i opstanak privrednika šoping centara dovedeni u pitanje”, kazala je Laketić.

Ona je dodala da će, ukoliko se donijete mjere ne izmijene, biti prinuđeni da od nadležnih ministarstava traže naknadu za pretrpljenu štetu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније