Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Irena Rašović, RTCG

27. 09. 2021. 19:20 >> 19:21
5

PROTEST U NIKŠIĆU

Radnici Željezare traže da se vrate na posao

Nezadovoljni radnici nikšićke željezare okupili su se na parkingu kompanije u znak protesta zbog svog statusa. Naime, veliki broj zaposlenih iz prerađivačkog sektora na plaćenom je odsustvu već nekoliko mjeseci. Apelovali su na menadžment, lokalnu samoupravu, nadležno ministarstvo i Vladu da pronađu model koji bi im omogući da se vrate na posao. Podržali su ih i radnici Metalca, Boksita, Boke i Saveza sindikata.

Predstavnik Željezare Željko Rabrenović je kazao da su radnici u proteklim godinama mnogo propatili. Pitao je i Vladu i menadžment šta misle sa radnicima i da li će da strepe svakog mjeseca da će završiti na Birou rada.

"Tražimo samo pravo na rad i da budemo adekvatno plaćeni za njega", kazao je Rabrenović.

Predstavnik radnika Metalca koji su se pridružili protestima, Radisav Bulatović, kazao je da su u velikoj agoniji.

"Prije 2019. Metlac je prestao da radi, hale su opustošene, nama se niko nije obraćao i zato razumijemo i radnike Željezare, Boksita, HTP Boka. Mi smo slična branša, niko nije okrenuo glavu i pokušao da pomogne. Isti apel kao i radnici Željezare šaljemo prema vladi", kazao je Bulatović.

Predsjednik opštine Marko Kovačević je kazao da Opština nema nikakvih ingerencija da ovaj problem riješi, ali daje moralnu podršku radnicima i učiniće pritisak na nadležne institucije da im se pomogne. On je istakao da Željezara treba ovom gradu, a tržišta za njene proizvode ima.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније