Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M. [ Mina ]

07. 12. 2021. 22:18   >>  22:22

PROŠLE SEDMICE

Obavljeno skoro 39 hiljada pregleda i intervencija

U organizacionim jedinicama Doma zdravlja Podgorica (DZPG) prošle sedmice odrađeno je 38.989 pregleda, uslužnih intervencija i uzorkovanja, saopštili su iz te zdravstvene ustanove.

Kako su naveli, izabrani doktori za odrasle odradili su 19.062 pregleda, a izabrani doktori za djecu 4.841.

Iz DZPG kazali su da je kod izabranog doktora za žene obavljeno 1.636 pregleda, u Centru za mentalno zdravlje 466, dok su 84 pregleda odrađena u Centru za djecu sa posebnim potrebama.

„Obavljena su i 534 pregleda i 670 RTg pregleda u Centru za RTg i Uz, 102 pregleda u Jedinici za fizikalnu terapiju, 90 pregleda u Centru za plućne bolesti i TBC, 232 pregleda u Internističkoj ambulanti i 55 usluga u Centru za prevenciju“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Centar za laboratorijsku dijagnostiku uradio 4.558 uzorkovanja, dok je Jedinica za patronažu pružila 4.638 usluga.

Kada je u pitanju pružanje kovid usluga, u DZPG su odrađena 1.252 pregleda kod izabranog doktora za odrasle, 586 kod izabranog doktora za djecu, 183 RTg pregled, 899 kućnih posjeta Jedinice za patronažu i 375 administriranih terapija u Dnevnom kovid centru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније