Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

05. 01. 2022. 10:00 >> 10:02
1

DPS KOMISIJA ZA ZDRAVSTVO

"Dok obaramo crne rekorde Vlada praznuje"

Ministarstvo zdravlja, kao i čitava Vlada, u režimu su prazničnih dežurstava, uprkos tome što smo u špicu pandemije i svakoga dana "osvajamo" nove crne rekorde po broju zaraženih, poručili su iz DPS-ove Komisije za zdravstvo.

“Pitamo - da li je zbog toga izostala brza reakcija resorne ministarke na saznanje da pacijente danima liječi kovid pozitivna doktorka. Već sama činjenica da je Ministarstvo to saznalo iz medija, koje su alarmirali upućeni, jasno govori o tome da zdravstvene vlasti uopšte i ne pokušavaju da upravljaju epidemiološkom krizom”, poručuju iz DPS-a.

U najave iz Ministarstva zdravlja o sankcijama prema pojedincima i ustanovama, kako kažu u DPS-u ne vjeruju. Kažu i da je ovo najmanje treći slučaj da kovid pozitivni doktori liječe pacijente.

“Prvi se desio u OB Nikšić, kada je trebalo pregledati stranačkog aktivistu. Drugi slučaj se dogodio u Kliničkom centru Crne Gore. Iz Ministarstva zdravlja nikada nijesu negirali ove događaje, ali nijesu ni procesuirali odgovorne. Između ostalog, vjerovatno zato što bi hijerarhijski morali doći i do sebe. A to nije praksa ministarke. Uvijek do sada kriv je bio neko drugi”, kažu u DPS-u.

Pozivaju zato Ministarstvo zdravlja da, kao i u "slučaju Budva", procesuira odgovorne i za prethodne slučajeve.

“Jer, ne postoji niti jedan razlog za različite aršine. I da reaguje na katastrofalni razvoj situacije sa rastom broja zaraženih. Podsjećamo da bi aktuelne, “revidirane” mjere, koje očito vode u propast, treba da važe još punih sedam dana. Valjda, dok se praznovanje nadležnih na miru završi. Do tada će i svi u Crnoj Gori biti pozitivni ili bliski kontakti pozitivnih. Jedino će, vjerovatno, nevakcinisanom premijeru fenomenu broj antitijela nastaviti da raste”, zaključuje se u saopštenju DPS-ove Komisije za zdravstvo.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније