Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

15. 01. 2022. 17:05   >>  17:06 4

PATRIJARH PORIFIRIJE

Crkva spremna da razmotri sve opcije o Temeljnom ugovoru

Patrijarh Porfirije izjavio je da je Srpska pravoslavna crkva spremna da sa državom Crnom Gorom razmotri sve opcije vezano za tekst Temeljnog ugovora. On je kazao da Crkva i njeni pravni stručnjaci smatraju da ima mjesta za poboljšanje tog dokumenta.

"Ako bude svrsishodno, možemo krenuti i od bijelog papira. Sve na dobro naroda. Kao i u bilo kom drugom poslu, ja i u ovom želim da na isti način uvažim i zaštitim interese obje strane, a pogotovo što obje strane zapravo u ogromnoj većini čini jedan isti vjerujući narod, naš narod", naveo je patrijarh Porfirije. 

On je to rekao u intervjuu za časopis ruskog Ministarstva spoljnih poslova "Međunarodni život". On ji istakao da su svi u SPC "potpuni optimisti" po pitanju Temeljnog ugovora.

"U doglednom vremenu, čije trajanje je prije svega određeno smirivanjem političkih razmimoilaženja u Crnoj Gori, doći ćemo do rešenja na dobro svih", naveo je je patrijarh.

Istakao je i da su potpuni jednomišljenici s tim u vezi sa arhijerima SPC u Crnoj Gori, mitropolitom Joanikijem, vladikom Metodijem, sveštenstvom i monaštvom.

"Spremni smo da predano radimo na ostvarenju cilja" naveo je patrijarh Porfirije.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније