Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

19. 01. 2022. 11:43   >>  11:46 4

PREMIJER NAJAVIO

Naučno–tehnološki park biće otvoren do kraja godine

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović obišli su danas radove na izgradnji Naučno-tehnološkog parka koji će, kako su saopštili, doprinijeti bržem ekonomskom razvoju Crne Gore. Premijer je kazao da će Naučno – tehnološki park biti otvoren do kraja godine.

"Ovo je kutak koji će da okupi mlade, perspektivne, pametne, prevashodno studente, ali i one koji su završili fakultet, kako bi mogli da realizuju svoje ideje na osnovu startapova i drugih oblika prelaznih rješenja u transfer tehnologiji od Univerziteta ka privredi. Ono što je nedostajalo i Crnoj Gori, a pogotovo Podgorici, je jedan ovakav objekat koji se dugo vremena priprema“, kazao je premijer Krivokapić.

Predsjednik Vlade istakao je da su svi ubijeđeni da će, uz obećanje izvođača, sve biti urađeno na najkvalitetniji način, sa najsavremenijom opremom.

"Kako bi nove tehnologije i uslovi u kojima bitišu sve potencijelne mogućnosti našeg kapaciteta koji je najbolji u dijelu ljudskog, došao do izražaja i svojom kreativnošću i pameću stvorio proizvode koji mogu biti konkurentni ne samo u Crnoj Gori, nego i u čitavom svijetu“, kazao je premijer.

Ministar Milatović kazao je da su kapitalnim budžetom za 2022. predviđena sredstva za završetak NTP-a i potpisivanje ugovora, odnosno Aneksa ugovora između Uprave za javne radove i izvođača.

"Sada imamo sve preduslove da dođe do završetka ovih radova. Inovacije su u fokusu MER i Vlade Crne Gore. Izdvajanje za inovacije u ovoj godini će biti na nivou od skoro 8 milona eura, što je istorijsko izdvajanje u Crnoj Gori“, poručio je ministar Milatović.

Ministar je saopštio i da će ove godine u fokusu biti i rad Fonda za inovacije.

"Već u toku februara, Fond za inovacije (FZI) će krenuti i sa podrškom u vidu inovacionih vaučera. Upravo i NTP koji će biti otovoren do kraja ove godine će biti kuća FZI i za sve ostale institucije u Crnoj Gori koje se bave inovacionim radom i naravno, za naš inovacioni ekosistem“, poručio je ministar Milatović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније