Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

11. 02. 2022. 14:05 >> 14:08

MINISTARSTVO ZDRAVLJA

CG pomaže BiH u izradi EU digitalne kovid potvrde

Direktorat za digitalno zdravlje Ministarstva zdravlja Crne Gore, pružiće tehničku, pravnu i drugu vrstu logističke podrške kolegama iz Bosne i Hercegovine (BiH) u postupku izrade i pridruživanja BiH EU digitalnoj kovid potvrdi, koju su ocijenili kao odlično rješenje i uzor po kojem bi oni gradili svoju digitalnu infrastrukturu, saopšteno je iz tog resora.

"Na incijalnom sastanku koji je danas održan sa kolegama iz BiH, uputili smo ih u organizaciju sistema izdavanja EU covid potvrda u Crnoj Gori, sa naglaskom na tehnička rješenja, odnosno na način integracije Document Signer certifikata (DSC) u samom sistemu za potpisivanja", navode u saopštenju.

Iz Ministarstva zdravlja navode da su ih detaljno upoznali sa organizacijom nacionalnih pristupnih tačaka i ustaljenom praksom različitih DSC-a za potvrde za testiranje, prebolijvanje virusa, kao i vakcinacije.

"U narednom periodu intenziviraće se saradanja i pomoć Ministarstva zdralja Crne Gore sa relevantim intstitucijama BIH, kako bi oni u što skorijem roku postali dio EU covid sertifikata. Takođe, iskazali smo spremnost da im Crna Gora pomogne u komunikaciji sa instucijama EU u ovom važnom projektu sa BiH", kazao je Aleksandar Sekulić, generalni direktor Direktorata za digitalno zdravlje u Ministarstvu zdravlja.

On je najavio da je na molbu nadležnih ustanova iz BiH, dogovoreno je da njihov IT tim posjeti Direktorat za digitalno zdravlje, koji je bio nosilac razvoja EU digitalne Covid potvrde u Crnoj Gori.  

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније