Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

22. 03. 2022. 19:27 >> 06:49
1

IMOVINA BUDVANSKE RIVIJERE

Milioni potonuli u bazenu hotela "Avala", komisija traži istragu

Komisija za ispitivanje poslovanja Hotelske grupe Budvanska rivijera, koja je u većinskom državnom vlasništvu, otkrila je da hotel Avala u Budvi koristi bazen od 733 kvadrata, iako nije vlasnik parcele na kojoj se nalazi već je u katastru kao vlasnik upisana upravo Budvanska rivijera. Komisija je, po dokumentu u koji je Portal RTCG imao uvid, došla do podataka da se uprkos tome Budvanskoj rivijeri svake godine redovno obračunava porez na nepokretnosti i ona redovno plaća taj porez Opštini Budva. Pritom, hotel "Avala" već godinama koristi ovaj bazen. Komisija vjeruje da je hotelskoj grupi na ovaj način nanijeta ogromna šteta.

Polovinom prošle godine, Odbor direktora Hotelske grupe “Budvanska rivijera” AD Budva jednoglasno je donio odluku o formiranju Komisije za ispitivanje poslovanja ovog privrednog društva.  

Komisija je formirana s ciljem da se ispita kako je radio bivši menadžment kompanije.

Prema nalazima komisije, Budvanska rivijera ima vlasništvo nad nepokretnostima koje koriste druga pravna lica i na njima obavljaju djelatnosti. 

"Ovo ukazuje da je u dugogodišnjem periodu Budvanska rivijera oštećena za ogromna sredstva koja se mogu mjeriti miilionima eura. Svemu ovome dodaje se i činjenica da je Opština Budva svih prethodnih godina redovno obračunavala godišnji porez na nepokretnosti, koji je izmirivan od strane društva", navodi se u dokumentu Komisije za ispitivanje poslovanja Budvanske rivijere. 

Komisija je predložila da se popiše nepokrentna imovina, s procjenom imovine, i da se o tome sačini detaljan izvještaj, te da se ispitaju i utvrde sve okolnosti koje su dovele do zatečenog stanja. 

Hotel "Avala" sa pripadajućim zemljištem je kao vlasništvo Budvanske rivijere prodat 2004. godine za ukupno 3,2 miliona eura firmi “Beppler & Jacobson Ltd”. Kao predstavnici ove firme pominjani su u vremenu privatizacije i kasnije biznismeni Zoran Bećirović i Igor Lazurenko.

Prema nalazima komisije, na kat.parceli 2665/1 KO Budve površine 733 kvadrata je bazen hotela "Avala", koji je od prodaje hotela koristi kupac. 

"Navedena parcela nije bila predmet prodaje u kupoprodajnom ugovoru za hotel 'Avala'. Porez na nepokretnosti se obračunava svake godine i redovno izmiruje prema Opštini Budva. Potrebno je pokrenuti postupak naknade štete zbog nevalorizacije nepokretnosti ukoliko nije bila predmet davanja u zakup za prethodne godine od 2003. godine", piše u nalazu komisije.

Ne samo bazen, nego i zemljište ispod stare "Avale", te ogroman dio plaže "Ričarodova glava", takođe su, po navodima iz dokumenta, vlasništvo Budvanske rivijere pa komisija predlaže da se razmotri mogućnost da se pokrene postupak nadoknade štete zbog nevalorizacije.   

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније