Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

06. 04. 2022. 09:32   >>  09:44 1

OTAŠEVIĆ

Za Feđino liječenje potrebno još 100.000 eura

Za liječenje dječaka Feđe Alkovića do sada je prikupljeno oko 200.000 eura, a potrebno je prikupiti još 100.000 eura, kazao je autor i urednik emisije “Dnevnica” Vladan Otašević. On je u jutarnjem programu “Dobro jutro Crna Goro”, kazao da su radnici javnog servisa u prethodnoj akciji “Dnevnice” prikupili 22.300 eura, a da se akcija nastavlja.

Najveća nada za Feđino liječenje trenutno je odlazak na kliniku u Hjustonu. Troškovi u Sjedinjenim Američkim Državama procijenjeni su na 300 hiljada eura, a porodica Alković nije u mogućnosti sama da finansira put, boravak i liječenja.

“Matematički gledano, potrebno je da svaki građanin Crne Gore donira po 50 centi ili svaki deseti da donira po 10 eura. Međutim, nijesu svi u mogućnosti. Kao što postoje oni koji imaju dosta i oni iz srednjeg staleža, koji mogu učestvovati, postoje oni koji treba da odvoje i od svog malo. Oni imaju mogućnost da zarade za Feđu”, kazao je Otašević.

Dovoljno je da obiđu komšiluk, ponude da očiste stakla, pokose travnjak, pomognu u selidbi, pokupe otpatke oko nekog kafića ili prodavnice, operu nečiji auto i još mnogo toga. A finansijsku nadonkadu koju dobiju za obavljeni posao uplate na račun Alkovića.

Istakao je da svi to mogu da snime i da postave na društvene mreže.

“Pozivam sve koji su zainteresovani da se uključe, a javni servis je pokazao kako se to radi. U prošloj akciji RTCG je uspjela da prikupi 22 hiljade eura pomoći.  Ta akcija se i dalje nastavlja i siguran sam da će zaposleni javnog servisa uspjeti da prikupe još sredstava”, kazao je on.

Kuburović i Otašević za Feđu pješače od Danilovgrada do Podgorice

Otašević i novinar RTCG Nebojša Kuburović će pješačiti od Danilovgrada do Podgoprice kako bi prikupili novac za Feđu.

“Nisam talentovan za majstorluk, ali sam spreman za sport i rekreaciju. Pješačićemo 20 kilometara. Ja sam i ranije pješačio u humanitarne svrhe i nadam se da ćemo uspjeti da pomognemo”, kazao je Kuburović.

Otašević je kazao da mogu da im se pridruže i građani.

“Okupljamo se ispred Idee u Pažićima idemo preko mosta u Danilovgradu, proći ćemo pored Opštine, zatim kroz Danilovgrad pa novim bulevarom do Podgorice. Očekujemo da će to trajati do 6 sati. Krećemo oko 9.30 sati”, kazao je on.

Otašević je kazao da se nada da će novac biti prikupljen u narednih nedjelju dana.

Podsjećamo, Radio i Televizija Crne Gore i portal RTCG u saradnji sa emisijom “Dnevnica”, brojnim javnim ličnostima i privrednim subjektima pokrenula je društveno odgovornu akciju #RadimZaFedju, koja za cilj ima da se u što kraćem roku prikupe sredstva za operaciju i liječenje šestogodišnjeg dječaka Feđe Alkovića koji se već tri godine bori sa opakom bolešću.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније