Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J. [ TVCG ]

10. 04. 2022. 15:50 >> 16:08
2

PTIČJI GRIP

Uginula još dva pelikana, na jezeru alarmantno

Na Skadarskom jezeru jutros su pronađena još dva uginula pelikana, tako da se broj prica uginulih od ptičjeg gripa popeo na 12. Iz Centra za proučavanje i zaštitu ptica (CZIP) ističu da je situacija na jezeru više nego alarmantna.

Bojan Zeković iz CZIP-a podsjeća da je uloženo mnogo vremena, truda, rada i sredstava kako bi se ta populacija oporavila i kako bi došla na današnji nivo.

Međutim, kako dodaje, ptičji grip je virus koji može da ugrozi taj rad i trud.

"Stanje je alarmantno i zahtijeva hitnu reakciju koja može da umanji gubitak koji je evidentan", kazao je Zeković za Televiziju Crne Gore.

Ističe da nadležne institucije drže ključ u rukama.

"Mi smo tu na usluzi koliko možemo da doprinesemo sa našim radom na terenu i projavom . Građani takođe dosta reaguju i šalju nam informacije o uginulim pticama mi ih prosljeđujemo dalje. U suštini ono što može da se uradi jeste da se na vrijeme uklanjaju te jedinke da se virus ne bi dalje širio. Sve su ovo elementi koji prijete da ugroze simbol Skadarskog jezera, nešto što ne smijemo da izgubimo i za šta treba da damo maksimum kao odgovorno društvo, da ih zaštitimo", kazao je Zeković.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније