Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Marko Terzić, TVCG

11. 04. 2022. 19:51 >> 21:27
4

MEDENICA NAPUSTIO CG

Katnić bez komentara, Milović očekuje odlučne korake SDT-a

Kako je sin bivše predsjednice Vrhovnog suda Miloš Medenica, napustio Crnu Goru, nadležni ne odgovaraju. Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović upućuje na policiju, dok bivši glavni specijalni tužilac nije želio da komentariše ko je odgovoran što tužilaštvo nije reagovalo nakon što je Europol proslijedio spornu komunikaciju Medenice i uhapšenog policajca Darka Lalovića osumnjičenog za trgovinu drogom. U Ministarvu pravde više očekuju od novog specijalnog tužioca.

Kako je i kada sin bivše predsjednice Vrhovnog suda napustio Crnu Goru nije poznato. Na ta pitanja danas nije mogao da odgovori ni potpredsjednik vlade i koordinator bezbjednosnih službi.

"Mislim da to treba da vam saopšti neko iz Uprave policije", kazao je Abazović.

Na pitanja nijesmo dobili odgovor ni u policiji, već su nas uputili na Specijalno državno tužilaštvo iz kojeg nije bilo komentara. A na tu instituciju uputio nas je i nekadašnji čelnik tog tužilaštva Milivoje Katnić.

Nije želio da odgovori na pitanje ko je odgovoran što tužilaštvo nije efikasno reagovalo nakon što je Europol proslijedio komunikaciju crnogorskim organima koja navodno upućuje na to da se Miloš Medenica bavi nezakonitim poslovima.

Državni sekretar u Ministarstvu pravde i član Tužilačkog savjeta Andrej Milović sada očekuje brzu reakciju nadležnih.

"Promjene u državnom tužilaštvu, pogotovo u SDT-u, daju nam za pravo da se nadamo da će se što prije preduzeti odlučni koraci u tom smjeru", smatra Milović.

Nepravovremenu reakciju nadležnih Milović dovodi u vezu sa nekadašnji položajem majke Miloša Medenice.

"Indicije koje smo imali u posljednje vrijeme, a sada su već u formi ozbiljnih optužbi na račun bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i njene porodice, ukazuje na to da je pomenuta gospođa bila vrh pravosudnog kraka koji je kontrolisao decenijama crnogorsko pravosuđe. Nažalost možemo negdje vidjeti da je ona ustvari bila i zaštitnik određenih struktura", kaže Milović.

Ozbiljne optužbe stižu i od lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića.

"Da postoji pravna država već bi predsjednica Vrhovnog suda i njen sin bili automatski lišeni slobode i protiv njih podignut optužni zahtjev, vidite da se to ne dešava", ističe Medojević.

Milović ističe da se danas ne može govoriti o borbi protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije ukoliko se ne uhapsi nekoliko sudija, tužilaca i političara.

"Potrebno je da što prije uklonimo stare kadrove hibridnog sistema, koji su prepoznati upravo kao dio ovog kraka koji sam pominjao. Ne možemo očekivati, recimo da kadrovi gospođe Medenice koje je ona postavljala u zadnjih 20 godina, sude njoj i licima s kojima je bila povezana", napominje Milović.

Komentar o cijelom slučaju probali smo da dobijemo i od Vesne Medenice, međutim, odgovora nije bilo.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније