Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z. [ Mina-business ]

17. 04. 2022. 20:46 >> 20:54

CENTAR MASLINARSTVA

U Baru svečano otvorena Kuća maslina

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević danas su svečano otvorili objekat Kuća maslina u Starom Baru.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede su naveli kako je Krivokapić ukazao na značaj koje maslinarstvo ima u crnogorskoj tradiciji.

Krivokapić je, kako je saopšteno, istakao da je maslina oduvijek bili simbol mira, suživota i prijateljstva u Baru i Crnoj Gori.

On je kazao da Crna Gora ima mogućnosti da potrošnja i kvalitet maslinovog ulja po glavi stanovnika dostigne evropsku, dodajući da se prirodni potencijali u toj oblasti moraju dodatno njegovati i iskoristiti.

Stijović je istakao je da su Crna Gora i Bar danas zvanično dobili centar maslinarstva.

“Po tome smo jedinstveni u regionu i svijetu”, dodao je Stijović.

Prema riječima Stijovića, razumjevanje Ministarstva i predusretljivost arhitekte, rezultirali su time da objekat posjeduje sve sadržaje koje su maslinari predložili i koji su im potrebni za razvoj maslinarstva, ali i turističke ponude Bara i Crne Gore.

“U Kući maslina će se prerađivati i proizvoditi ulje, isključivo po standardima Evropske unije (EU), pakovaće se i etiketirati ulje, održavaće se radionice, seminari, obuke za maslinare ali i potrošače o organoleptičkoj ocjeni ulja”, rekao je Stijović.

On je kazao da objekat posjeduje prodajni i izložbeni prostor, dodajući da će se na taj način promovisati crnogrski proizvodi.

“Ne samo od masline, već i domaćeg meda, vina, voća, i svega onog što naši vrijedni proizvođači imaju da ponude”, kazao je Stijović.

Predstavnik Udruženja maslinara iz Bara Ćazim Alković je naveo da je to Udruženje spremno da pomogne u svim daljim aktivnostima i valorizaciji projekta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније