Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

12. 05. 2022. 17:31 >> 17:28

JP NPCG

"Radovi u NP Prokletije stopirani čim su uočeni"

U Javnom preduzeću Nacionalni parkovi Crne Gore ističu da nijesu dali saglasnost za izvođenje radova u zaštićenom području NP Prokletije. Kako objašnjavaju, na privatnom posjedu u Grebajama, izvođeni su određeni radovi, ali i da su stopirani čim su uočeni.

Kako napominju u saopštenju, u toku je proces u kom su preduzete sve mjere u saradnji sa nadležnim organima Upravom za inspekcijske poslove i lokalnom upravom.

Direktor NP Prokletije Marinko Barjaktarović je istakao da je od nadležnog nadzornika na terenu informisan o nedozvoljenim radnjama na prostornoj cjelini Gusinjske šume u mjestu Grebaje.

Te radove je kako je kazao izveo Đerđ Vukelj na njegovom privatnom posjedu, u trećoj i drugoj zoni zaštite Nacionalnog parka.

"Radovi su izvođeni u kasnim popodnevnim časovima 6. maja i ranim jutarnjim časovima 7. maja. Kako je nadzornik radove zatekao prilikom redovnog obilaska terena 7. maja, odmah ih je stopirao. Kako su bili dani vikenda u ponedjeljak smo obišli teren i sačinili izvještaj na osnovu kojeg je obaviještena Uprava za inspekcijske poslove, nadležni šumarski inspektor i Opština Gusinje. Desetog maja u pratnji ekološkog inspektora smo i obišli teren i danas je inspektor dostavio zapisnik na osnovu kojeg smo preduzeli potrebne mjere i radnje. Takođe je inspektor šumarstva sačinio zapisnik iz svoje nadležnosti", kazao je Barjaktarović.

Ističe, da su radovi stopirani u istom trenutku kada ih je nadzornik uočio, i ne stoje tvrdnje nekih NVO da su se nelegalne radnje vršile na očigled zaposlenih u NP Prokletije, već su sve radnje učinjene po važećim zakonskim procedurama.

Dodaju u saopštenju i da smo svjedoci da novo rukovodstvo JPNPCG gasi požare koji su rezultat nesavjesnog i nedomaćinskog upravljanja ovim preduzećem u dugogodišnjem prethodnom periodu.

Novo rukovodstvo na čelu sa direktorom Aleksandrom Bulatovićem poziva sve nadležne institucije i medije da pomognu kako bi svi zajedno pokazali javnosti objektivne, relevantne i istinite rezultate rada novog rukovodstva koji su postignuti za vrlo kratko vrijeme.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније