Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

TVCG

17. 05. 2022. 15:56   >>  15:55

ODBOR ZA ZDRAVSTVO 31. MAJA

Na saslušanje pozvani i Lazović i Abdić

Odbor za zdravstvo obaviće 31. maja saslušanje povodom donacije koje su građani i privredna društva uplaćivali za borbu protiv koronavirusa. Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić kazao je da je riječ o pet miliona eura koji će biti upotrijebljeni za unapređivanje zdravstvenog sistema. Na sjednicu Odbora biće pozvani ministri finansija i zdravlja, predstavnici Državne revizorske institucije, nekadašnji rukovodioci Kriznog medicinskog štaba - Ranko Lazović i Nermin Abdić, kao i predstavnici Instituta za javno zdravlje - Boban Mugoša i Igor Galić.

Predsjednik Odbora Srđan Pavićević je kazao da je cjelokupna javnost bila mobilisana da pomogne u borbi sa pandemijom, ali ostalo je tajnovito, nedorečeno i nejasno šta se dešavalo sa tim sredstvima.

"Na koji način mi da dođemo do informacija zbog čega godinu i po dana ne znamo da su ta sredstva bila na računu. Mi smo dobijali drugačije informacije, i sad odjednom eto ih. Kažem vam kao ekonomista da je neko ta sredstva oročio na godinu dana zaradio bi 100.000 eura", kazao je poslanik SD Boris Mugoša.

Poslanik DPS Jefto Eraković je kazao da se u više navarat kroz izvještaj pominje Krizni medicinski štab, pa je predložio da profesor Ranko Lazović kao neko ko je u tom trenutku bio na čelu tog tima i kasnije dr Nermin Abdić dođu na sjednicu Odbora.

"Postoje neke nelogičnosti u izvještaju koji su se i ranije javljali, a oni će to začas razriješiti", kazao je Eraković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније