Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj. [ Portal RTCG ]

18. 05. 2022. 08:15   >>  08:48

ŠĆEPANOVIĆ

Stvoriti bolje uslove da bismo vratili naučnike u CG

Bolji uslovi za život, rad, ali i valorizacija naučno-istraživačkog rada, potrebni su kako bismo mlade naučnike zadržali u Crnoj Gori, a one koji su u inostranstvu vratili u svoju zemlju, kazala je ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović. Ona je u jutrarnjem programu “Dobro jutro Crna Goro” najavila završetak radova na Naučno-tehnološkom parku do kraja godine.

Naučno-tehnološki park trebalo bi da bude završen do kraja godine, međutim zbog ekonomske situacije, ministarka ne može da kaže da će se to u potpunosti i realizovati.

“Za tako velike projekte nikada ne možemo da budemo sigurni, posebno zbog neizvjesne ekonomske situacije. Ne možemo da znamo šta može da nas uspori. Ali ako sve bude išlo po planu, trebalo bi da imamo završen Naučno- tehnološki park do kraja godine”, kazala je ona.

Šćepanović je istakla da mladim naučnicima koji su nastavili školovanje u inostranstvu treba stvoriti dobre uslove za rad kako bi se vratili i nastavili da rade u Crnoj Gori.

“Treba da im stvorimo i dobre uslove za život i uz valorizaciju njihobvog naučno-istraživačkog rada, to su ključne stavke da se vrate i ostanu u Crnoj Gori”, kazala je ministarka.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније