Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

18. 05. 2022. 16:13 >> 16:11

DAMJANOVIĆ - DONKEL

Luksemburška kompanija planira otvaranje predstavništa u Baru

Crna Gora i Luksemburg će nastojati da unaprijede ekonomsku saradnju, kojom bi se povećala robna razmjena između država i podstakle investicije, ocijenjeno je na današnjem sastanku crnogorskog ministra finansija Aleksandra Damjanovića i luksemburškog ambasadora u Crnoj Gori Filipa Donkela. Sastanku je prisustovao i rukovodilac renomirane kompanije “Artec 3D” koji je najavio mogućnost otvaranja predstavništva u Baru.

Sagovornici su saglasni da ima prostora za intenziviranje saradnje, naročito u sektorima turizma, energetike i informaciono - komunikacionih tehnologija. Naglašen je značaj prijateljskog i partnerskog odnosa dviju zemalja, a dodatno na jačanje saradnje obavezuje i brojnost crnogorske dijaspore u Luksemburgu.

Sastanku je prisustvovao i Artjom Jukhin, rukovodilac renomirane luksemburške kompanije “Artec 3D”, čija je opredijeljenost širenja poslovanja u Crnoj Gori pozdravljena.

"Kompanija je svjetski poznati programer i proizvođač profesionalnog 3D hardvera i softvera, a najavljuje otvaranje nove evropske kancelarije u Baru, koja će služiti kao centar za marketing, istraživanje i razvoj. Ministar je istakao da fokus crnogorske ekonomije treba da bude na inovacijama koje su ključne za jačanje konkurentnosti, te da iskustvo kompanije koja dolazi iz 'srca Evrope' može biti korisno, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

"Crnoj Gori je dragocjen model razvoja i iskustvo Luksemburga, posebno na putu učlanjenja u EU, a prisustvo uspješnih evropskih kompanija povoljna prilika za širenje kapaciteta i usluga koje Crna Gora može pružiti i drugim potencijalnim investitorima”, poručio je Damjanović.

Kako navode u saopštenju Ministarstva finansija, ocijenjen je pozitivnim dosadašnji rad na sporazumu o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, čije potpisivanje slijedi.

Damjanović je naglasio da je prioritet u radu resora finansija bolji standard građana, uz dugoročnu održivost i stabilnost javnih finansija.

Ambasador Luksemburga je istakao da je Crna Gora predivna zemlja sa velikim potencijalom i da ima sve predispozicije za izbalansiran razvoj države, naglašavajući punu podršku na evropskom putu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније