Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

20. 05. 2022. 20:34 >> 20:35
1

ČELNIK HN SUDA

Perovića optužili za zloupotrebe, on negira navode iz prijave

Specijalnom tužilaštvu dostavljena je krivična prijava od "zaposlenih u hercegnovskom Osnovnom sudu", kojom se predsjednik tog suda Ivan Perović optužuje za izvršenje krivičnog djela zlupotreba službenog položaja. Perović za Portal RTCG odbacuje navode iz prijave i demantuje da je počinio bilo kakve zloupotrebe. 

Po navodima iz prijave koja dostavljena glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću, u periodu od 2019.godine u više desetina navrata Perović je zloupotrebio svoj položaj predsjednika suda kao lica koje postavlja advokate kao branioce po službenoj dužnosti na način što je svoju prijateljicu advokata Anju Mitrović postavljao preko reda za branioca po službenoj dužnosti.

Tvrdi se da je na koji način ovom advokatu omogućio pribavljanje protivpravne imovinske koristi, a za uzvrat je dobio da mu je Mitrović u navedenom periodu više stotina puta platila račune za zajedničke ručkove u restoranima i kafićima na teritoriji Herceg Novog. 

Navodi se da je u više navrata donosio očigledno nezakonite odluke u postupcima u kojima je kao branilac postupala advokat Anja Mitrović, a te odluke su od Višeg suda ukidane i određivano da u postupku treba da sudi drugi sudija, jer je pristrasno postupanje Perovića bilo očigledno. Naveli su je potrebno izvršiti reviziju svih njegovih odluka u postupcima u kojima je Mitrović bila branilac. 

Pritom je predstavljeno da kao predsjednik suda Perović sprovodi mobing nad dijelom zaposlenih. 

Perović je u izjavi za naš portal odbacio sve navode iz krivične prijave, ističuči da u punom kapacitetu demantuje sve što mu je stavljeno na teret. On tvrdi da je apsolutna neistina da je privilegovao advokate da bi sebi ili drugom pribavio imovinsku korist.

"Poznajem mnogo advokata sa kojima sam u dobrim odnosima I nikada nijesam nijednog privilegovao. Tako da su to besmislice. Price o mom nazovi zlostavljanju su insinuacije radnika nezadovoljnih mojim upravljanjem hercegnovskim sudom", podvukao je Perović. 

Kako je naglasio, u predmetima koje sudi jedini je sudija krivičar u Osnovnom sudu u Herceg Novom.

"Kada se postavlja branilac po službenoj dužnosti, ja to, naravno, ne mogu licno činiti već to čini zamjenik predsjednika suda.  Problem sa takozvanim zlostavljanim radnicima ovog suda (a odgovorno tvrdim da nijednog zaposlenog nikada nijesam zlostavljao već sam se trudio da svakome izađem maksimalno u susret) je što sam prekinuo praksu koja je postojala tokom ranijeg perioda - a to je da svako radi šta hoće, da se dežurstva plaćaju licima na bolovanju i slično", izjavio je Perović.

On je kazao da je tačno da je tužen zbog navodnog mobinga.

"Ali od strane radnice koja je bila nezadovoljna što sam odbio da joj plaćam dežurstva dok je na bolovanju i što sam je nezadovoljan njenim radom na jednom radnom mjestu premjestio na drugo radno mjesto godišnjim rasporedom", naglasio je Perović. 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније