Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Beta [ M.L.B. ]

21. 05. 2022. 10:14 >> 10:11

NAKON DVIJE GODINE

Izrael ukinuo testove na kovid-19 za putnike iz inostranstva

Izrael je danas ukinuo testiranje na kovid-19 za putnike koji stižu na međunarodni aerodrom Ben Gurion, pošto pandemija koja je počela prije više od dvije godine jenjava i ta zemlja ukida preostale restrikcije.

Izraelci i strani putnici neće više morati da pokazuju negativne rezultate testova prije ukrcavanja u avione koji lete iz Izraela.

Odluka o ukidanju zahtjeva za testiranjem donijeta jer opada broj oboljelih, reklo je Ministarstvo zdravlja i navelo da važi za sve vazdušne, kopnene i morske granične prelaze.

Putnici će međutim i dalje morati da popunjavaju obrasce o svom zdravlju 48 sati prije nego što doputuju avionom ili brodom.

Sve do sada svako koje stizao na aerodrom Ben Gurion morao je da se testira o sopstvenom trošku i da poslije testiranja bude u karantinu 24 sata ili dok ne dobije rezultate.

Od ponedjeljka putnici iz Izraela više neće morati da nose maske na većini međunarodnih letova u zavisnosti od drugih međunarodnih propisa.

U Izraelu se od kraja aprila maske ne moraju nositi u zatvorenom prostoru.

Vodeći epidemiolog profesor Mihael Edelštajn izjavio je za izraelske medije da je Izrael sada u periodu zatišja i u stabilnoj situaciji, ali je upozorio da se još uvijek mogu pojaviti novi sojevi i da može porasti broj oboljelih.

Trenutno, po jučarašnjim podacima, u Izraelu ima nešto više od 16.000 obolelih, uključujući 89 pacijenata u ozbiljnom stanju.

Ove nedjelje je broj takvih slučajeva pao ispod 100 prvi put poslije više mesjeci.

Od početka pandemije u Izraelu je preminulo 10.827 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније