Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Milica Stijepović, TVCG

23. 05. 2022. 06:42   >>  06:40

PROIZVOĐAČ SA KRNOVA

"Posađeno više krompira, ali i cijena će biti veća"

Na Krnovu je u toku sadnja krompira. Ove godne je više obrađenih površina, ali poljoprivrednici upozorvaju građane da bi krompir mogao da poskupi. Pozivaju državu da pomogne i da uvozi manje. Ekipa TVCG posjetila je Sašu Janjuševića koji obrađuje 10 hektara zemlje.

Janjušević sije i sadi više ratarskh kultura. Uslovi za proizvodnju ove godine su otežani zbog povećanja cijene proizvodnih inputa.

"Bolje je bilo prošle godine, sve je poskupilo, sjeme, nafta, đubre, hemija. Pošto će biti krompir vidjećemo", kaže Janjušević.

Ključni problem je cijena nafte na tržištu.

"Tu su trebali da nam daju neki regres po hektaru, pa koliko toliko. Ko ima registrovane mašine to bi značilo, onda bi mogli i da korigujemo cijene", kaže Janjušević.

Za očekivati je da će doći do povećanja i otkupne i prodajne cijene krompira.

"Ispod 60 do 70 centi po kilogramu neisplativo je raditi", poručuje Janjušević.

A od državnih službi on očekuje da se smanji uvoz i da se otkupi naša proizvodnja.

"No mi smo čudan narod onda bi digli cijenu i na pet eura ako bi nas zapalo", kaže Janjušević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније