Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

25. 05. 2022. 17:09 >> 17:07
1

DOKIĆ TVRDI

Nije bilo izlivanja fekalija u more

Direktorica budvanskog Vodovoda Jasna Dokić tvrdi da u ovoj godini nije bilo izlivanja kanalizacionih voda u more, navodeći da su zaprimili veliki broj prijava, usljed medijske propraćenosti, sumnji i strahova javnosti da je riječ o fekalijama.

Podsjećamo, prethodnih dana na površini mora, duž obale, pojavile su se mrlje koje su kod građana izazvale zabrinutost. Za većinu je analizom utvrđeno da su u pitanju alge.

Dokić je u emisiji Mreža na TVCG1 istakla da nije bilo izlivanja fekalija u more, ističući da je obavljen inspekcijski nadzor, a bili su u kontaktu i sa svim nadležnim službama.

"To smo u obavezi kad se pojavi neka sumnja, kad je evidentna promjena koja ne djeluje lijepo. Ali to je prirodna pojava i nije bilo izlivanja fekalija", tvrdi Dokić.

Saopštila je da su odradili fizičko-hemijsku analizu kvaliteta priobalnih površinskih voda zbog tada zastoja u radu fekalne stanice u Petrovcu, što su i prijavili.

"Sjutradan je urađen nadzor, urađena je kontrola kvaliteta vode i dobili smo rješenje, koje je pokazalo da je ispitana voda, sa fiziološkog, hemijskog i mikrobiološkog aspekta odgovara ekološko dobrom statusu kvaliteta, da zadovoljava zahtijevani kvalitet, da nije bilo prisutnosti bakterija, bez mirisa, dobre providnosti i primijetnom pjenom uz obalu i na prostoru pučine", rekla je Dokić, navodeći da je to ono što je izazvalo sumnju kasnijih dana.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније