Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

T.G. [ Mina ]

26. 05. 2022. 19:39 >> 19:37

UCG

Izabrani dekani Filološkog i Elektrotehničkog fakulteta

Upravni odbor (UO) Univerziteta Crne Gore (UCG) izabrao je Igora Lakića za dekana Filološkog fakulteta i reizabrao Sašu Mujovića za dekana Elektrotehničkog fakulteta u drugom mandatu.

Kako je saopšteno iz UCG, dužnost dekana obavljaće u periodu od ove do 2025. godine.

Navodi se da su oba dekana imenovana na predlog vijeća matičnih fakulteta i uz pozitivno mišljenje rektora UCG Vladimira Božovića.

Lakić je redovni profesor i dosadašnji vršilac funkcije dekana na Filološkom fakultetu.

Bio je na poziciji prodekana za nastavu od 1995. do 2004. i dekana od 2004. do 2012. godine Instituta za strane jezike.

Predsjednik je Društva za primijenjenu lingvistiku, Udruženja konferencijskih prevodilaca Crne Gore i član Komiteta eksperata za regionalne i manjinske jezike u Savjetu Evrope u Strazburu.

Autor je monografija, udžbenika, kao i brojnih radova objavljenih u međunarodnim i domaćim monografijama i časopisima, uključujući i časopise na SCI, A&HCI i Scopus listama.

Mujoviću je to drugi mandat na Elektrotehničkom fakultetu.

Iz UCG su kazali da su Mujovićev prvi mandat obilježile brojne aktivnosti uspostavljanja saradnje sa ključnim crnogorskim kompanijama iz oblasti energetike i ICT-a, rekonstrukcija i osavremenjavanje amfiteatara, sala, laboratorija i kabineta u zgradi tehničkih fakulteta, uglavnom uz podršku donacija alumnista fakulteta, kao i intenzivna naučna i projektna aktivnost osoblja.

Kako su naveli, na današnjoj sjednici konstatovan je i prestanak mandata aktuelnom dekanu Ekonomskog fakulteta Nikoli Miloviću, kojeg će na toj funkciji naslijediti Mijat Jocović.

Dodaje se da je pokrenut novi postupak za izbor dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Radom Instituta za napredne studije koordiniraće Irena Orović, prorektorica za nauku i istraživanje na UCG sve do izbora direktora.

Ona je, kako je saopšteno, imenovana na predlog Božovića, a na osnovu odluke UO UCG.

Na današnjoj sjednici UO UCG konstatovana je i ostavka Milice Kadović na mjesto člana UO UCG i verifikacija mandata novom članu UO Filipu Ivanoviću u svojstvu predstavnika osnivača Vlade.

Pored kadrovskih pitanja, kako se navodi, na dnevnom redu sjednice danas su razmatrana i pitanja redovnog poslovanja UCG - studentska, imovinska i finansijska pitanja.

“Između ostalog, odlukom UO UCG Filološki fakultet je ovlašćen za izdavanje potvrda o nivou znanja stranih jezika na osnovu položenih ispita”, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније