Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

27. 05. 2022. 13:35 >> 13:32

ŠĆEKIĆ - OZAN

Turska strateški partner i prijatelj Crne Gore

Crna Gora i Turska u kontinuitetu imaju dobre odnose i saradnju u oblasti zdravstva, koja je rezultirala brojim zajedničkim projektima, vrijednim donacijama i drugim vidovima pomoći, koji su značajno unaprijedili zdravstveni sistem naše zemlje, ocijenjeno je na sastanku ministra zdravlja Dragoslava Šćekića sa ambasadorkom Republike Turske u Crnoj Gori Songul Ozan.

Na sastanku je naglašena obostrana spremnost da se ta saradnja u narednom periodu nastavi i unaprijedi na dobrobit građana obje države.

"Ministar Šćekić je uputio izraze zahvalnosti Turskoj na dosadašnjoj pomoći i brojnim vrijednim infrastrukturnim projektima u zdravstvenom sistemu, koji su od velike koristi i zdravstvenim radnicima i pacijentima kojima se pružaju zdravstvene usluge. On je upoznao ambasadorku sa strateškim ciljevima Ministarstva zdravlja u narednom periodu, a to su, kako je kazao, prije svega, vraćanje povjerenja građana u zdravstveni sistem, što ćemo postići infrastrukturnim, kadrovskim i tehnološkim ojačavanjem, kroz adekvatno normativno uređenje, a u ostvarivanju tih zadataka od neprocjenjivog značaja upravo je podrška i sardanja sa Turskom i učešće turskih kompanija u razvoj crnogorskog zdravstvenog sistema", saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Kako se navodi, turska ambasadorka je izrazila uvjerenje da će napraviti konkretne i kvalitetne korake na unapređenju sistema zdravstva.

"Podsjećajući na dosadašnje brojne vrijedne donacije, koje su realizovana preko Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju, u cilju modernizacije crnogorskih zdravstvenih ustanova, ambasadorka Ozan je istakla da su apsolutno otvoreni da se ta saradnja nastavi, kako u dijelu prostrnog osavremnjavanja, tako i edukacije medicinskog kadra. Ona je naglasila da su brojni turski investitori zainteresovani da ulažu u Crnu Goru, naročito u oblast zdravstva, što bi, kako je istakla, doprinijelo podizanju kvaliteta zdravstvenih usluga na viši nivo", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније