Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

28. 05. 2022. 07:25   >>  19:04

IZVJEŠTAJ KOMISIJE

Činovnici podnijeli 935 žalbi

Komisija za žalbe tokom 2021. godine imala je u radu ukupno 935 predmeta, od čega 594 predmeta po izjavljenim žalbama na rješenja državnih organa, što predstavlja 63,5% od ukupnog broja predmeta. Uz to, imala je 341 predmet po žalbama na odluke organa lokalne samouprave ili 36,5 odsto. To se navodi u izvještaju o radu komisije, koji je objavljen na sajtu Vlade. 

Po tom dokumentu, podnosioci žalbi su se najvećim dijelom žalili na rješenja o raspoređivanju 131 (22,1%), utvrđivanju zarade 106 (17,8%), odluke o izboru kandidata 64 (10,8%) i na rješenja o prestanku radnog odnosa 43 (7,2 %).

"Najveći broj žalbi izjavljen je protiv odluka Uprave policije (88), Ministarstva odbrane (84), Uprave prihoda i carina (74)", navedeno je u izvještaju.

Godišnji izvještaj o radu Komisije za žalbe predočava Vladi rezultate rada i angažman komisije u periodu od 1. januara do 31. decembra 2021. godine i predstavlja presjek stanja po oblastima rada. 

Komisija odlučuje o žalbi na rješenje kojim je odlučeno o pravima, obavezama i odgovornostima državnog službenika, odnosno namještenika i o žalbi na odluku o izboru. 

Podnosioci žalbi su svi državni službenici i namještenici, zaposleni u državnim organima, kao i lokalni službenici i namještenici zaposleni u jedinicama lokalne samoprave. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније