Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

15. 06. 2022. 14:36 >> 14:35

ĐEKA-PULČIJEVA

"Crna Gora primjer dobrih međuetničkih i međuvjerskih odnosa"

Crna Gora i Bugarska primjer su potvrđenih uspješnih bilateralnih odnosa, kao i iskrene podrške i prijateljstva saglasni su ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka i ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori Meglena Pulčijeva.

Pulčijeva je, kako su naveli iz Ministarstva ljudskih i manjinskih prava, čestitala ministru na imenovanju i izrazila spremnost da Crna Gora i Bugarska unaprijede saradnju u oblasti ljudskih i manjinskih prava, te u dijelu jačanja interkulturalnosti.

Crna Gora je velika država na maloj teritoriji, rekla je ambasadorka i dodala da ona uspješan primjer dobrih međuetničkih i međuvjerskih odnosa.

Ona je upoznala ministra sa činjenicom da je Bugarska investirala finansijska sredstva za implementaciju osam projekata u Crnoj Gori u prethodne tri godine, te ponovila mogućnost da i Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava razmisli o projektnim prijavama iz svojih nadležnosti.

Ministar je zahvalio na potvrdi važnosti oblasti ljudskih i manjinskih prava. On je dodatno predstavio plan o novoj organizacionoj jedinici koja bi se bavila jačanjem svijesti o važnosti suživota, proširivanjem znanja o kulturama i narodima koje žive u Crnoj Gori pod okvirom interkulturalnosti.

Dobru saradnju treba njegovati i unaprijeđivati, istakao je Đeka, i dodao da će Minsitarstvo ljudskih i mnajinskih prava stvarati dalje uslove za razvijanje uspješnih modela saradnje u oblastima boljeg ostvarivanja ljudskih i manjinskih prava, te politika jednakih mogućnosti.

Sagovornici su saglasni da je od posebnog značaja za Crnu Goru razvijanje ostvarivanja rodne ravnopravnosti, sa akcentom na ekonomsko jačanje žena imajući u vidu izuzetno mali procenat njih koje su vlasnice nekretnina, zaključuju iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније