Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ R.B. ]

21. 06. 2022. 14:06 >> 14:04

ODBILI INICIJATIVU ŠEHOVIĆA

Vojinovića neće saslušavati o razrješenjima direktora

Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport nije danas prihvatio inicijativu da to tijelo obavi kontronlo saslušanje resornog ministra Miomira Vojinovića, u vezi sa razrješenjima i imenovanjima direktora obrazovno-vaspitnih ustanova u Crnoj Gori.

Za incijativu, koju je podnio predsjednik Odbora Damir Šehović, glasalo je šest članova tog tijela dok je pet bilo protiv.

Šehović je inicirao kontrolno saslušanja Vojinovića, a u vezi sa primjenom usvojenog Zakona o izmjenama i dopunama Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju, odnosno razrješenjima i imenovanjima direktora obrazovno-vaspitnih ustanova u Crnoj Gori.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Dejan Đurović predložio je sveobuhvatno kontrolno saslušanje u vezi sa radom Ministarstva prosvjete unazad deset godina, prenosi portal Vijesti.

"Ne aludirajući na to što je kolega Šehović bio ministar, mislim da je dobro da čujemo šta je dobro, a što loše učinjeno u prosvjeti u prethodnoj deceniji“, rekao je Đurović.

Poslanica Građanskog pokreta URA, Božena Jelušić, ocijenila je da stavljanje u fokus Vojinovića, a u vezi sa prethodnom ministarkom Vesnom Bratić, nije svrsishodno.

Ona je kazala da podržava sveobuhvatnu analizu.
Jelušić je dodala i da u skupštinskoj službi ne može da se nađe njen predlog izmjena Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju, koji bi vratio izbor direktora školskim odborima.

Šehović je kazao da je saglasan sa Đurovićem i pozvao ga da podnese inicijativu za svoj predlog.

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandra Vuković je ocijenila da Odbor nije pokazao intezitet u radu i da se to treba promijeniti.

"Odlična je prilika da pitamo ministra prosvjete i o dešavanjima u tom resoru za vrijeme Vesne Bratić, ali važno je obratiti pažnju i na dugoročnu štetu te ministarke. Skandalozno je što ovdje sjede ljudi koji su podržali Bratić da bude na toj poziciji", kazala je Vuković.

Vuković je dodala da je neophodno da Vojinović dođe na odbor.

"Nije Bratić kriva za sve, jer je ona izabrana zahvaljujući ljudima koji su je izabrali, a znali su kakvi su prosvjetni i intelektualni svjetonazori ministarke", rekla je Vuković.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније