Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

27. 06. 2022. 09:46 >> 18:56

NA LIJEČENJU U FRANCUSKOJ

Pomorci iz Kotora i dalje u opasnosti, Baranin dobro

Crnogorski pomorci iz Kotora, koji su prošle sedmice povrijeđeni na brodu u blizini Francuske, stabilno su, ali i dalje u životnoj opasnosti. Njihov kolega iz Bara u dobrom je zdravstvenom stanju i njegov život nije ugrožen, saznaje RTCG iz izvora bliskih porodici jednog od pomoraca.

U petak je jedan od pomoraca prebačen u Lion, na specijalizovanu kliniku za opekotine, jednu od najboljih i najvećih u Evropi. Tamo se, kako saznajemo, radi specijalizovani tretman za regeneraciju kože u saradnji sa američkim stručnjacima.

Drugi Kotoranin ostaje u Tulonu, u vojnoj bolnici "Sveta Ana".

"Njegova situacija je nešto bolja jer je zahvaćen drugačiji dio kože i lakše se rade zahvati, ali je za obojicu situacija i dalje veoma zabrinjavajuća i teška", saopšteno je Portalu RTCG iz porodice jednog od povrijeđenih pomoraca.

Tretman trećeg pomorca, koji je iz Bara, biće kraći, ali će tek nakon mjesec dana biti moguć premještaj u Crnu Goru.

Na brodu je, kako saznajemo, bilo još crnogorskih državljana, koji nijesu povrijeđeni u eksploziji. 

Porodica je svakodnevno u kontaktu sa upravom bolnice i ljekarima, a posebnu zahvalnost iskazuju Ambasadi Crne Gore u Francuskoj, koja takođe prati stanje povrijeđenih mladića. Kompanija, kako navode, u mjeri svojih mogućnosti pruža podršku. 

Podsjetimo, 21. juna je u mašinskom odjeljenju broda "MSC Rachele" došlo do eksplozije, koja je izazvala požar na brodu. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније