Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

29. 06. 2022. 15:12 >> 15:09

POSJETA EUROJUST-U

Borba protiv kriminala i korupcije prioritet i izazov

Delegacija Državnog tužilaštva Crne Gore, na čelu sa vršiteljkom dužnosti Vrhovne državne tužiteljke Majom Jovanović, boravi u zvaničnoj posjeti Evropskoj jedinici za pravosudnu saradnju (EUROJUST) u Hagu.


Posjeta je organizovana na poziv predsjednika EUROJUST-a Ladislava Hamrana.

Tokom sastanka sa predsjednikom EUROJUST-a istaknuto je da je da je riječ o prvoj posjeti od strane rukovodilaca Državnog tužilaštva Crne Gore od potpisivanja Sporazuma o saradnji 2016. godine.

Sagovornici su se saglasili da je glavni prioritet i istovremeno najveći izazov pred Državnim tužilaštvom Crne Gore borba protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou, u čemu će državno-tužilačka organizacija Crne Gore imati punu podršku EUROJUST-a.

Tokom sastanka pohvaljena je, kako je saopšteno, dosadašnja saradnja sa EUROJUST-om i istaknuto uvjerenje da će se, na obostrano zadovoljstvo, saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Sastanku sa predsjednikom EUROJUST-a pored v.d. VDT-a Maje Jovanović, prisustvovali su glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, državna tužiteljka za vezu sa EUROJUST-om Jelena Đaletić, načelnik Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković, sekretarka Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore Maja Raspopović i savjetnik u Specijalnom državnom tužilaštvu Milan Dakić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније