Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ I. P. ]

22. 07. 2022. 15:09 >> 15:06
5

SPAIĆ POZVALA

Abazović da povuče predlog za članstvo Markovića u radnom timu

Dekanica Pravnog fakulteta Aneta Spaić kazala je da je spremna da ostane u ekspertskom timu koji treba da analizira ugovor države i Srpske pravoslavne crkve (SPC), ako u njemu ne bude advokat Velibor Marković.


Ona je pozvala Abazovića da povuče predlog za članstvo Markovića, vodeći računa o elementarnom poštovanju prava žena i LGBT osoba u Crnoj Gori.

"Ukoliko je Abazović spreman da povuče predlog kojim se ponižavaju i omalovažavaju žene i LGBT zajednica u Crnoj Gori, i ja iskazujem spremnost da ostanem dio tima“, navela je Spaić.

Ona je poručila da, u protivnom, neće sjedjeti za istim stolom sa osvjedočenim promoterom homofobije, mizoginije i seksizma.

Spaić je dodala da je prihvatila da bude dio tima koji bi doprinio javnom interesu, imajući u vidu činjenicu da je u ekspertsku komisiju za analizu Temeljnog ugovora pozvana u svojstvu dekanke Pravnog fakulteta.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније