Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

30. 07. 2022. 07:35 >> 07:32
11

PROTEST

Danas nova blokada magistrale u Zeti

Odbor "Za spas Zete" ponovo će blokirati saobraćajnicu u Golubovcima, u znak protesta zbog najavljenog usvajanja zakona kojima se stvaraju uslovi da Zeta postane samostana opština.

To je odlučeno nakon obavještenja da će danas biti sazvana sjednica Skupštine na kojoj će biti rješavano pitanje o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji.

"Želje Zećana za samostalnom opštinom nisu sporne i ne dovode se u pitanje, ali kada 100% opravdane i prave inicijative o tom pitanju iz prošlosti nisu prihvaćene, Zeti sigurno ne treba formiranje opštine preko noći sa blago rečeno polovičnom studijom kao opravdanjem za to, kako bi se zadovoljili samo pojedini politički interesi", navodi se u saopštenju Odbora "Za spas Zete".

Kako navode, pozivaju još jednom predsjednicu Skupštine Danbijelu Đurović, da pokaže minimum profesionalnosti i ispoštuje postojeće procedure iz Pravilnika Skupštine kada je u pitanju regulisanje statusa opštine Zeta kroz postojeće zakonske predloge.

"S druge strane, pozivamo i vrh SNP-a da utiče na svog člana, predsjednicu Skupštine, kako bi njihova partija stvarno pokazala svoj konačan stav u korist interesa građana Zete, jer u suprotnom postaje jasno čije političke interese zastupaju. Ukoliko se ipak desi da djelovanje SNP-a, odnosno predsjednice Skupštine, bude takvo da dovede u pitanje postojanje te partije zbog izdaje naroda koji im godinama unazad ukazuje povjerenje, i dovede u pitanje profesionalnu i političku karijeru sadašnje predsjednice Skupštine, surogat gradska opština Golubovci će samo promijeniti ime u opština Zeta, dok će u svakom drugom smislu i dalje u potpunosti zavisiti od Glavnog grada, sa jedinom promjenom gubitka prava glasa građana Zete na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici", poručuje se u saopštenju.

Takođe, apeluju i na premijera Abazovića, da uvaži zahtjev građana Zete.

"Moramo najsrdačnije pozdraviti DPS-a Zeta, i reći im da samo pogledaju studiju koju su platili oko 15 hiljada eura, i da na osnovu nje zaključe što Zeti pripada. Takođe, mogu pogledati i našu Deklaraciju, i vidjeti o čemu mi zapravo pričamo, da ne idu u krajnosti sa saopštenjima u kontekstu politike. Na kraju, oni su već u poslednjih nekoliko decenija pokazali kako se Zeta voli, cijeni i čuva iz njihovog ugla", kaže se u saopštenju.

Poručuje se da sva djelovanja odbora „Za spas Zete“ nemaju nikakvu političku pozadinu, već je jedini interes za koji se zalaže ovaj odbor čuvanje pravih vrijednosti Zete u cilju formiranja opštine na način na koji to Zeta jedino zaslužuje.

"Građani Zete, navedena situacija mora tangirati svakog od nas, jer nije samo pitanje sadašnjosti, već budućnosti našeg područja i naših porodica. Sačuvajmo Zetu zajedno, bez obzira na politička uvjerenja", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније