Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG ]

07. 08. 2022. 16:05 >> 18:13
10

TOKOM RADNOG ZADATKA

Napadnuti novinari ispred Cetinjskog manastira

Novinar Pobjede i ekipa Gradske televizije prijavili su da su napadnuti danas ispred Cetinjskog manastira, dok su bili na radnom zadatku, prenose mediji.

Ispred Cetinjskog manastira juče je došlo do incidenta kada je jedna osoba okačila crnogorsku državnu zastavu na ogradu manastira, a monahinja je uklonila i nakon toga je navodno bacila na tlo.

Protiv nje je zbog toga podnijeta krivična prijava zbog narušavanja ugleda Crne Gore.

Tim povodom, oglasili su se iz Centra za građansko obrazovanje i kazali da je napad na novinarske ekipe Pobjede i Gradske TV odraz tenzija koje su opasnost za čitavo crnogorsko društvo.

"Napadi na novinare ne smiju biti tolerisani"

Iz Ministarstva kulture i medija saopštili su da su zabrinuti zbog današnjeg događaja na Cetinju u kojem su verbalno napadnuti novinari Pobjede i Gradske Televizije.

"Napadi na novinare, pod kojim god okolnostima da se dogode, ne smiju biti tolerisani, poručili su iz Ministarstva kulture i medija", naveli su na Tviteru.

Oni su pozdravili brzu reakciju policije, koja je spriječila eskalaciju i teže posljedice napada na novinare.

“Identifikovane su osobe koje su učestvovale u incidentu. Utvrđuju se činjenice i okolnosti nakon čega ce javnost biti blagovremeno obaviještena o ovom događaju”, poručili su iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније