Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

16. 08. 2022. 19:48   >>  17. 08. 2022. 00:22 7

PROTEST ZEĆANA

Blokada u Golubovcima, nisu usvojeni njihovi zahtjevi

Mještani Zete blokirali su kružni tok na saobraćajnici Podgorica-Bar kod skretnice ka aerodromu. Takođe, protestuju i na saobraćajnici koja vodi ka vazdušnoj luci. Skupština Crne Gore usvojila je izmjene dva zakona kojim je predviđeno da Zeta dobije status opštine, a većina poslanika nije uvažila njihove zahtjevi pretočeni kroz amandmane podnijete od strane opozicije. Dio poslanika pridružio se okupljenim građanima.

"Prije svega se izvinjavamo građanima koji kasne na letove, ali bili smo primorani na ovu radikalizaciju. Naši zahtjevi su jasno definisani danas u Skupštini, gdje smo kroz amandmane tražili da nam se osigura neki minimum ispod kojeg nećemo ići", kazao je Televiziji Crne Gore Mihailo Asanović iz "Odbora sa spas Zete".

Naveo je da traže da Zeti pripadne katastarska opština Dajbabe, veći dio Kuća Rakića i Žabljak Crnojevića.

"Mogli smo da tražimo i Zabjelo i Dahnu koji su do 1957. pripadali Zeti, ali ne tražimo pošto želimo kompromis. Ne želimo da oni nama daju opštinu pa da posle pregovaramo o tome. Želimo da znamo na čemu smo prije nego izglasaju samostalnu opštinu", rekao je Asanović i dodao da očekuju dolazak jednog dijela polasnika iz parlamenta.

Draško Boljević je istakao da tokom blokade nije bio incidenata.

"Tokom cijelog dana smo imali vrlo korektnu komunikaciju sa predstavnicima policije, skup je protekao i traje bez incidenata. Apsolutno smo imali razumijevanja da propustimo trudnice, bolesne ljude, malu djecu i sve one kojima je bio neophodan prevoz prema moru ili prema gradu", kazao je Boljević u izjavi za TVCG.

Na protestu su bivši ministri Milojko Spajić i Jakov Milatović.

Kako je rečeno na protestu, blokada saobraćajnice trajaće do daljeg.

"Pozivamo sve poslanike, da nam se pridruže na blokadi na Cijevni, nakon što završe skupštinsko zasijedanje, kako bi se i oni direktno obratili okupljenim građanima, i u isto vrijeme čuli glas svog naroda", sapšteno je iz "Odbora za spas Zete".

Policija savjetuje vozače da idu alternativnim putevima.

Putnici koji danas imaju odlazni let sa Aerodroma Podgorica, do njega idu pješke od kružnog toka.

Okupljeni su, nakon kraće rasprave, propustili automobil u kojem je bila trudnica.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније