Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

T.G.

26. 08. 2022. 16:58 >> 19:20

BALOTA OCIJENIO

"Sajber napadi nijesu politički motivisani"

Povodom izjave predsjednika Vlade u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, da su sajber napadi politički motivisani, potpredsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP) i bivši dekan Fakulteta za informacione tehnologije Adis Balota, istakao je da sajber napadi jesu ozbiljni ali da vrste napada koje su navedene od Ministarstva javne uprave (MJU) govore da je riječ o napadu ransowover.

On je na svom Fejsbuku napisao da ova vrsta napada ima za cilj pribavljanja finansijske koristi.

"Ova vrsta napada ima za cilj pribavljanja finansijske koristi na osnovu uslovljavanja vlasnika podataka.To znači da nema riječi o politički motivisanom napadu", zaključio je Balota.

Podsjećamo, predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović ocijenio je da sajber napadi na server Vlade su politički motivisani, dodajući da treba sačekati izvještaj Savjeta za informacionu bezbjednost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније