Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

09. 09. 2022. 11:06 >> 11:09

ŠĆEPANOVIĆ

Podrška znanju i inovacijama za snažniji ekonomski razvoj

Ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović, na poziv Savjeta programa Ekonomskog foruma, učestvovala je na 31. Ekonomskom forumu koji se održao 6-8. septembra 2022. godine u Karpaču u Poljskoj.

Šćepanović je na 31. Ekonomskom forumu u Poljskoj predstavila iskustvo Crne Gore u kreiranju i implementaciji politike inovacija, ukazujući na ulogu različitih aktera u inovacionom ekosistemu, te rastuće inovacione potencijale zemlje, koji treba da pronađu svoje mjesto na globalnoj sceni.

„Od kada smo počeli da uređujemo sektor inovacija (2016.g.), u Crnoj Gori su se promijenile nekolike vlade, ali veoma raduje da je svaka od njih imala isti pristup inovacijama i svaka od njih je uspjela da održi kontinuitet u uređenju ovog procesa i ekosistema. One su pratile korake prethodnih i pravile dalje iskorake na tom putu“ kazala je Šćepanović.

Ona je poručila da se nada da će i sljedeća vlada nastaviti u istom pravcu – podstičući i favorizujući inovacije jer inovacije vode u svjetliju i bolju budućnost.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније