Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M. [ MINA ]

14. 09. 2022. 16:41   >>  16:39 2

MINISTARSTVO PROSVJETE

Od oktobra program zdrave ishrane u školama

Realizacija projekta Zdrave navike u školskom uzrastu, kojim je obuhvaćeno preko tri hiljade đece iz četiri crnogorske opštine, počeće sredinom oktobra, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Iz tog Vladinog resora su kazali da je ministar prosvjete u tehničkom mandatu Miomir Vojinović razgovarao danas sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na temu sprovođenja programa o zdravoj ishrani u školama.

Kako su podsjetili, Ministarstvo poljoprivrede je 2019. godine krenulo sa pilot projektom “Zdrave navike u školskom uzrastu” kojim je bilo obuhvaćeno sedam škola sa ukupno 3.065 učenika mlađih razreda, u Danilovgradu, Kolašinu, Bijelom Polju i Beranama.

Navodi se da su škole po tom programu snadbijevane voćem i povrćem za učenike, obezbijeđene su rashladne vitrine za njihovo skladištenje, a u ponudi su bili i plastenici u zavisnosti od kapaciteta i lokaliteta škola koje ih mogu održavati.

Generalni direktor Direktorata za poljoprivredu Miroslava Cimbaljevića rekao je da je pilot projekat, koji je sproveden u saradnji sa ministarstvima prosvjete i zdravlja, prošao odlično.

On je kazao da je novac obezbijeđen i za ovu godinu, a da bi program počeo da se realizuje od polovine oktobra.

Vojinović je naveo da je Ministarstvo prosvjete spremno za saradnju, kako bi projekat, u koji su uključena tri Vladina resora, bio uspješno i kvalitetno realizovan na dobrobit đece.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније