Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

22. 09. 2022. 12:51 >> 18:48
1

MILjANIĆ

Biće objavljeno koja institucija je omanula u istrazi ubistva Duška Jovanovića

Ministar bez portfelja Zoran Miljanić kazao je da će uskoro biti objavljen izvještaj o tome koja institucija je omanula tokom istrage ubistva glavnog i odgovornog urednika “Dana” Duška Jovanovića.

Vladi Crne Gore predstavljen je Izvještaj o radu Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistva novinara i napada na imovinu medija, za period od 10. februara 2022. do 23. juna 2022. godine.

“U slučaju ubistva Duška Jovanovića formirana posebna grupa u okviru Komisije  koja “češlja” dokumentaciju i koja će vrlo brzo izaći sa analizom koja je od institucija u tom slučaju omanula”, kazao je on.

Objasnio je da je riječ o obimnoj dokumentaciji i da su se obratili SAD-u i Velikoj Britaniji da im pomognu angažovanjem njihovih konsultanata i FBI-a da kvalitetnije odrade posao.

Miljanić je naglasio da je ubistvo Duška Jovanovića, ali i napadi na Oliveru Lakić kamen oko vrata državi. 

Istakao da članovi Komisije ranije nijesu dobro sarađivali sa predstavnicima tužilaštva.

“Sada mogu reći da smo izuzetno zadovoljni saradnjom sa nadležnim organima Upravom policije, Tužilaštvom. Tu se primjećuje pomak iako se Komisija ne bavi istragom”, kazao je on.

Podsjetio je da u posljednje dvije godine skoro svi napadi na novinare imaju pravni epilog i naveo sklučajeve napada na Seada Sadikovića, Milku Tadić Mijović, Esada Kočana.  

“Vidan je napredak i sve nas to raduje”, kazao je on.

Ministar Goran Đurović kazao je da podržava akciju Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Moramo zaštititi novinare ma koliko se ne slagali sa onim što pišu i rade. Oni moraju biti bezbjedni”, kazao je on.

Ministar Raško Konjević kazao je da bi novinare trebalo zaštititi i verbalnih napada.

"Ajmo da kao Vlada osudimo verbalne napade na novinare, da političari ni verbalno ne dovode u pitanje slobodu izražavanja", kazao je Konjević. 

Đurovoić je odgovorio da je bilo kakav napad za osudu. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније