Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г.

27. 09. 2022. 16:07   >>  16:06 1

SUP

"Najoštrije osuđujemo napad na kuću našeg kolege"

Najoštrije osuđujemo napad na kuću našeg kolege E.M. koji se jutros rano desio u Podgorici. Ovaj, i napadi na policijske službenike koji su se ranije dešavali, predstavljaju napad na najveću vrijednost svakog čovjeka, život, navodi se u saopštenju Sindikata Uprave policije.

Oni su reagovali na događaj u kojem su jutros u dvorište porodične kuće koju koristi policijski službenik, bačene dvije eksplozivne naprave od kojih je jedna aktivirana.

"Napadi na policijske službenike su, nažalost, postali sve češći. Stiče se utisak da je nasilje nad policijom, kako verbalno, tako i fizički, postala naša svakodnevnica. Ono što smo već bezbroj puta ponavljali jeste da su životi policijskih službenika u ozbiljnoj opasnosti", navodi se u saopšenju.

Kako ističu, život i tjelesni integritet policijskog službenika nije ništa manje važan od svih drugih članova ovog društva.

"Zato, najoštrije osuđujemo napad na kuću našeg kolege E.M. koji se jutros rano desio u Podgorici, u kojem srećom niko nije stradao. Ovaj, i napadi na policijske službenike koji su se ranije dešavali, predstavljaju napad na najveću vrijednost svakog čovjeka, život. Ovi i slični napadi imaju još veću težinu jer su upereni direktno protiv policijskih službenika, ljudi koji brane i čuvaju živote svih građana Crne Gore", ističe se u saopštenju.

Kako navode izu Sindikata Uprave policije, jutrošnji napad ukazuje koliko je policijski posao težak, odgovoran i opasan, te da su uvijek na strani kolega i da će svakom od njih biti podrška u svemu.

"Sindikat Uprave policije je u više navrata upozorio da u postojećim zakonskim regulativima, ne postoji dovoljan stepen zaštite života policijskog službenika. Posebnu težinu ima nepoštovanje zakonskih propisa i nepoštovanje policijskog službenika od strane počinilaca određenog krivičnog djela", ističe se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније