Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

05. 10. 2022. 18:25   >>  18:46 1

VLAOVIĆ

Od izuzetnog značaja kreiranje kulturne politike za najmlađe

Ministarstvo kulture i medija nastaviće da razvija i kreira kulturne politike na nacionalnom nivou, kako bi najmlađima pružilo program i sadržaj koji će doprinijeti razvoju njihovog senzibiliteta i kritičkog promatranja, poručila je ministarka kulture i medija, Maša Vlaović.

Ministarstvo kulture i medija organizovalo je danas druženje sa djecom zaposlenih u tom resoru povodom obilježavanja Nedjelje djeteta.

Kako navode u saopštenju Ministarstva, Vlaović je ovim povodom kazala da djeci treba pružiti priliku da se u najranijem uzrastu upoznaju sa umjetničkim djelima i omogućiti im da kreiraju ista, kako bi osnažili svoju kreativnu inteligenciju i kasnije postali publika koja razumije kulturu i tradiciju svoje države.

"Ne smijemo zaboraviti da su djeca naša najiskrenija, a onda samim tim i najzahtjevnija 'publika', te nam je od izuzetnog značaja da kreiramo i razvijamo kulturne politike na nacionalnom nivou, koje će u sinergiji sa institucijama kulture i umjetnosti, našim najmlađima pružiti program i sadržaj koji će doprinijeti razvoju njihovog senzibiliteta i njegovati moć kritičkog promatranja", rekla je Vlaović.

Prema njenim riječima, građani su upoznati sa kulturnim nasljeđem svoje zemlje u onoj
mjeri u kojoj ga sa tim nasljeđem i njegovim vrijednostima upoznaju obrazovne institucije, resorna ministarstva, institucije u oblasti kulture i umjetnosti, kao i drugi subjekti koji djeluju u ovim oblastima.

"Preduslov za to je strateško planiranje u kulturi kojim se bave Ministarstvo kulture imedija. U tom smislu, Ministarstvo kulture i medija nastoji da realizuje aktivnosti iprograme razvoja i njegovanja publike od najranijeg uzrasta", kazala je Vlaović.

Društvena i komunikacijska uloga kulture, kako je istakla, među programskim je prioritetima Ministarstva kulture i medija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније