Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina/M.L.B./Vijesti ]

06. 10. 2022. 21:16 >> 22:39
2

MILOŠEVIĆ

Ne plašim se hapšenja, očekujem da opet budem saslušan

Bivši direktor Uprave prihoda i carina (UPC) Rade Milošević kazao je da se ne plaši hapšenja i dodao da očekuje da opet bude saslušan pred nadležnim organima.

Milošević je, u emisiji Načisto koja je snimljena u srijedu uveče, rekao da su se i danas desile “okolnosti koje su i meni nepoznate, nova lišavanja slobode, to su neki novi momenti”.

Milošević je kazao da u potpunosti stoji na raspolaganju državnim organima, rekavši da se ne plaši, sve i da dođe do njegovog hapšenja.

“Ja ću u postupku saslušanja ili kao građanina ili nekoga ko će biti lišen slobode obrazložiti sve ono što bude interesovalo tužilaštvo”, rekao je Milošević.

On je kazao da je bitno napomenuti da nemaju podatke da cigarete nijesu uništavane.

“Ovdje se radi o činjenici da jedan kamion nije stigao na destinaciju. To je ono što je trenutno dostupno meni kao direktoru”, kazao je Milošević, prenose Vijesti.

Nije bilo pritisaka od Abazovića da podnesem ostavku

On je kazao da nije bilo pritisaka od premijera Dritana Abazovića da podnese ostavku.

“Imali smo normalan razgovor, razmijenili smo argumente. Ni u jednom momentu nije bila upitna moja ostavka, odgovornost. Međutim, nakon određenih podataka, kad sam shvatio da će istraga potrajati i da mogu biti pozvan da dajem određene izjave, procijenio sam da nije realno da ostanem na toj poziciji”, rekao je on.

Milošević je rekao da se nada da će tužilaštvo doći do toga gdje je cigarete trebalo da odu, ko ih je naručio i ko je davao mito, ako je davao, koja kriminalna grupa iza toga stoji.

Milošević je, povodom tvrdnji da je 90 odsto cigareta predviđenih za uništenje završavalo na crnom tržištu, rekao da je za vrijeme njegovog mandata na čelu UPC spaljeno pet hiljada paketa sa cigaretama.

“Ako postoje takve indicije, postavlja se pitanje zašto se nije reagovalo ako se sve znalo i ako su postojali materijalni dokazi”, kazao je on.

Govoreći o Komisiji za uništavanje oduzetih cigareta, Milošević je rekao da je imao konsultacije sa visokim funkcionerima iz Specijalnog policijskog odjeljenja.

“Razgovarali smo o imenima koja bi mogla biti sporna, jer su kružile spekulacije da li se cigarete spaljuju ili ne. Nakon toga sam odlučio da određene članove komisije uklonim, za koje sam dobio operativne podatke da su sporni”, rekao je on.

Milošević je naglasio da je isključivo u profesionalnom odnosu sa članovima Komisije za uništavanje oduzetih cigareta i da nikoga ne poznaje privatno.

“Ni sa jednim od njih nisam imao telefonski razgovor ili sastanak nasamo, osim sa Elvirom Adrovićem, uvijek u prisustvu još jedne osobe, u službenim prostorijama, oko tekućih stvari koje se dešavaju u UPC”, rekao je Milošević.

Cpaljivanje cigareta “očigledno nije urađeno” po planiranom scenariju

On je rekao da postupak uništenja cigareta podrazumijeva da on kao direktor dobije detaljan scenario koji potpisuje pet članova komisije.

“Postoje osnovni podaci koji su neophodni za proces uništenja - piše vrijeme uništenja, koji će kamioni biti angažovani, koja će se količina uništiti, odakle kreće”, dodao je on.

Prema riječima Miloševića, spaljivanje cigareta “očigledno nije urađeno” po planiranom scenariju.

“Taj koji je napravio propust svjesno je napravio, očigledno, pokušaj krivičnog djela”, naveo je on.

"Pavićević u svim spisima označen kao organizator šverca, blizak sa Spičanovićem"

Budući da je Milošević više puta objašnjavao prirodu svojih kontakata, kao štićena ličnost, sa Sofijom Bulatović, koja je, kako mediji navode, bezbjednosno interesantna osoba bliska jednom klanu koji se navodno povezuje sa krijumčarenjem cigareta. Na pitanje koliko bi za njega "bila nezgodna okolnost" ukoliko bi se u istražnom postupkom ispostavilo da je otuđeni kamion trebalo da završi u vodama bliskim tom klanu, Milošević je rekao da "bi to bilo veoma teško".

"Ne mogu ja da kažem da to nije realno, ali po podacima koje posjedujem, to bi bilo vrlo teško. Ta neka veza, koja pokušava da se konstruiše od pripadnika ANB-a, je potpuno neozbiljna, jer ja te ljude nikad u životu nisam sreo, niti znam kako izgledaju, niti bilo kakvu telefonsku komunikaciju, da smo se sreli bilo gdje. Sa tim ljudima koji imaju vezu s njima, bilo kakve vrste, nikad ne vodim komunikaciju poslu, niti smo o tome pričali", odgovorio je on.

Ponovio je da Sofiju Bulatović poznaje duže vrijeme, rekavši da to ni ne krije.

"Moja je sumnja da je u sve umiješan dio ANB-a - Drago Spičanović, Savo Kentera. Drago Spičanović je čovjek za kojeg postoje operativni podaci godinama unazad da je povezan sa švercom cigareta. On je povezan sa Đokom Pavićevićem, jednim od glavnih organizatora šverca u Luci Bar. Podaci operativni postoje, a nešto valjda znaju i međunarodne službe s kojima smo komunicirali.

"Blisku vezu imaju Savo Kentera, Drago Spičanović, Raško Konjević sa Dragom Spičanovićem i Đoko Pavićević. Ne govorim da Konjević ima vezu sa Pavićevićem. Drago Spičanović je u vrlo bliskim odnosima, vjerovatno i kumovskim, a do skoro je bio i član njegovog kluba, ne znam je li se šta promijenilo. U svim operativnim spisima je Đoko Pavićević označen kao organizator šverca cigareta u Luci Bar".

Kazao je da materijalni dokaz za te tvrdnje nema, u smislu da Pavićevića imaju uhvaćenog u vršenju krivičnog djela, inače bi to bilo dostavljeno nadležnima. Rekao je da su zapljene vršili na osnovu operativnih podataka, a da se pokazalo da ti podaci "nisu baš naivni".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније