Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Драгана Шундић, ТВЦГ

09. 10. 2022. 07:39 >> 21:06
7

ZVANIČNI PODACI

Od mobilizacije u CG ušlo više od 11 hiljada ruskih državljana

Odkad traje mobilizacija u Rusiji, u Crnu Goru ušlo je više od 11 hiljada ruskih državljana, a izašlo 9. 800. Da li su oni koji su ostali zatražili azil, iz TVCG nisu uspjeli da saznaju u MUP-u, kao ni u ruskoj ambasadi.

Sveukupno, od početka rata u Ukrajini, u Crnu Goru je ušlo više od 111 hiljada državljana Ruske Federacije, dok se za boravak do 90 dana prijavilo više od 104 hiljade, podaci su Uprave policije.

To nije jedini razlog zbog čega se iz tih krajeva stanovništvo počelo masovno iseljavati. Otkako je ruski predsjednik Vladimir Putin proglasio mobilizaciju, oni koji tu vijest nijesu dočekali raširenih ruku, počeli su masovno da odlaze.

Rusi su počeli da stizu u naš region, a nijesu zaobišli ni Crnu Goru.

Podaci koje smo dobili iz policije kažu da je od 21.septembra do 6.oktobra u Crnu Goru ušlo 11.099 ruskih državljana a izašlo 9.864.

To znači da je u Crnoj Gori ostalo 1.450 ruskih državljana.

Da li su zatražili azil, boravak, te da li je Crna Gora spremna da u slučaju masovnijeg iseljavanja primi još ljudi iz Rusije u MUP-u nijesmo uspjeli da saznamo.

Obratili smo se i ambasadi Ruske Federacije u Crnoj Gori, ali smo i na toj adresi za odgovore ostali uskraćeni.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније