Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

13. 10. 2022. 18:28 >> 18:33

MANS O PUTU U UAE

ASK vjeruje na riječ Abazoviću, Vlada tvrdi da je u pitanju radna posjeta

Najbolji primjer načina rada Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) je slučaj putovanja premijera Dritana Abazovića u Dubai, saopšteno je iz Mreže za aformaciji nevladinog sektora (MANS).

"Umjesto da utvrdi činjenice, ASK vjeruje na riječ Abazoviću da je na putovanje išao privatno. U zvaničnom saopštenju Vlade navodi se da je tadašnji potpredsjednik bio u radnoj posjeti Dubaiju", naveli su iz MANS-a. 

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila je da predsjednik države i premijer, Milo Đukanović i Dritan Abazović, nijesu prekršili zakon putovanjem u Dubai. 

Po mišljenju MANS-a, ASK je tim zapravo i potvrdila najnovije nalaze izvještaja Evropske komisije koji se odnose na njen integitet i pristranost i još jednom se promovisala kao prepreka za stvarnu borbu protiv korupcije na visokom nivou. 

ASK je odlukom utvrdila da Đukanović i Abazović nisu bili u obavezi da prijave troškove putovanja u Dubai kao poklon, jer se ne radi o novcu, hartiji od vrijednosti ili dragocjenom metalu. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније