Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Ч.Ј.

25. 10. 2022. 15:35 >> 15:35

UČIONICU "PERESELILI" NA AERODROM

Đaci od pilota i stjuardesa učili o vazdušnom saobraćaju

U cilju upoznavanja sa saobraćajnom kulturom u vazdušnom saobraćaju, osoblje Aerodroma Crne Gore i nacionalne avio kompanije Air Montenegro održalo je čas praktične obuke na Aerodromu Podgorica za više od 100 učenika drugog razreda podgoričke Osnovne škole "Sutjeska".

"Đaci su, u pratnji svojih učiteljica, savladali sve aerodromske procedure: prijavu za let, bording, pasošku i bezbjednosnu kontrolu, a potom su se upoznali i sa sigurnosnim pravilima u samom avionu gdje ih je dočekala posada kompanije Air Montenegro", navodi se u saopštenju Aerodroma Crne Gore.

Nakon druženja sa pilotom, perserom i stujardesama, đake je kako navode iz Aerodroma, oduševio vodeni top Spasilačko-vatrogasne službe Aerodroma Podgorica koji je priređen u čast naših najmlađih posjetilaca.

"Djeca su oduševljena. Naučili su neke stvari koje ni mi odrasli nijesmo znali. Po njihovim licima možete vidjeti kako se osjećaju nakon čekiranja karata, upoznavanja sa pilotom, stjuardesama, policajcima ili vatrogascima. Animirala bih i širu javnost da se ovakve obuke češće organizuju. Jako je važno da djeca tokom školskog obrazovanja teorijska znanja upotpunjuju praksom. Funkcionalna znanja koja naša djeca stiču su jako važna jer se teorija brzo zaboravlja. Posjeta Aerodromima Crne Gore je iskustvo koje se ne zaboravlja", kazala je učiteljica O.Š. "Sutjeska" Biljana Rašović.

Da posjeta, koja je sprovedena po strogim bezbjednosnim procedurama, protekne u najboljem redu, pobrinule su se nadležne aerodromske službe kao i kolege iz Uprave policije i Uprave prihoda i carina.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније