Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г.

23. 11. 2022. 14:57   >>  15:00

MINISTARSTVO PROSVJETE

"Promjena Zakona i propisa ne znači ukidanje produženog boravka od 1. decembra"

Nijedan produženi boravak nije ukinut u bilo kojoj podgoričkoj školi, saopštili su iz Ministarstva prosvjete. Iz ovog Vladinog resora navode da će predložiti da produženi boravak u svim školama za ovaj klasifikacioni period nastavi da radi kao i do sada.

"Povodom površnih, netačnih i zlonamjernih informacija koje su ovih dana plasirane u javnosti, a u vezi sa radom produženog boravka u osnovnim školama u Glavnom gradu, Ministarstvo prosvjete obavještava javnost, prije svega učenike i njihove roditelje ili staratelje, da Ministarstvo nije ukinulo nijedan produženi boravak u bilo kojoj podgoričkoj školi", navodi se u saopštenju Ministartsva prosvjete. 

Kako iz ovog resora ističu, Ministarstvo prosvjete je u postupku davanja saglasnosti na opšta akta škole, samo dosljedno primijenilo Zakon i druge propise koji regulišu ovu oblast što ne znači ukidanje produženog boravka od 1. decembra 2022. godine.

"Koristimo priliku da obavijestimo javnost da ćemo školama predložiti da produženi boravak u svim školama za ovaj klasifikacioni period nastavi da radi kao i do sada.Osim toga, Ministarstvo će u saradnji sa Zavodom za školstvo, pružiti školama stručnu pomoć u organizaciji nastave u prvom razredu i jutarnjem i produženom boravku", navodi se u saopštenju. 

Ističu da će se u drugom polugodištu naći rješenje koje na zakonit način obezbjeđuje produženi boravak. 

"To znači da će se u drugom polugodištu pronaći rješenje koje na zakonit, racionalan i optimalan način obezbjeđuje produženi boravak za učenike prvog i drugog razreda u ustanovama koje za to imaju mogućnosti, što je u interesu učenika, roditelja i obrazovno-vaspitnih ustanova", zaključuje se u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније